İyi ki, Fred var!

Abone Ol Google News

Skordan bağımsız olarak yazıyorum, maçın hakemi Turgut Doman'ın içine büyük bir olasılıkla emekli hakem Selçuk Dereli kaçmıştı.
Yanılmıyorsam Mayıs 2006'tıydı. Fenerbahçe ligin son maçına kazanması halinde şampiyon olacaktı ve Denizli'deki maçın hakemi de Selçuk Dereli'ydi.
Maçın ilk düdüğüyle birlikte her Fenerbahçe akını sahaya atılan konfetilerle yarım kalıyordu. Yetmez, İbrahim Ege başta olmak üzere Alex de Souza, Mert Nobre, Appiah resmen tekmeleniyordu Denizlisporlu futnolcular tarafından ama bay Dereli her itiraza "Sus, yoksa kartı yersin" diyerek hakem terörü estiriyordu. Sonuçta maçı berabere bitirmeyi sağladı maçın hakemi ve Fenerbahçe'nin bir şampiyonluğu daha elinden alındı.

Haberin Devamı

Maalsef dün akşamki maçın hakemi Turgut Doman beni yönetimi ve taktir haklarıyla o maça götürdü işte.

2'de Fred'e yapılan faüle "Devam" dedi, yetmedi bir de sarı kart çıkardı Brezilyalı yıldıza ititaz ettiği için. 7'de İsmail'e yapılana da kart çıkarmadı. İyide 16'da Ostervolde'ye ceza sahası içinde yapılana faül çalmadığın hareketin benzerine ceza sahası dışında Rizespor'a yapılınca neden faül çalıyorsun?
Neyseki, Fred var. Bir futbolcu (hele de o futbolcu Fred'se) bir takımın yarısı demektir. Çünkü, o tek futbolcuyla sahaya teknik, beceri, kollektif düşünce ve en önemlisi liderlik faktörü takımı adına dahil oluyor ve zaten bütün bunlar da o takımı rahatlıkla maçın bitiminde muzaffer kılmaya yeter, hatta artar da. Dolayısıyla özellikle ilk yarıda içine Selçuk Dereli kaçmış Turgut Doman bile durduramadı Fenerbahçe'yi.

Jose Mourinho mu? Bence hala öğrenmek stajında Türkiye'de. Kesinlikle gereken dersleri çıkarcaktır günler ilerledikçe. Çünkü. durup dururken kimse öyle kolay kolay Mourinho olmaz, olamaz, dilerim bu satırların yazarını tekzip yapmak zorunda bırakmaz bundan sonraki tercih ve taktikleriyle Portekizli ünlü teknik direktör.

Haberin Devamı
YORUM YAZ