İlk düğme!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu satırların yazarı her fırsat ve platformda söyledi ve yazdı: İzmir ve Eylül kadar birbirine yakışan iki sevgili daha zor bulunur bu evrende. Ve keşke sevgili Narin'in vahşice katledilmesi hem de 9 Eylül'de yüreğinde acı, gözlerinde gözyaşına dönüşmeseydi İzmir ve Eylül'ün, yani sevgililerin. İşte dün akşam bu İzmir ve 9 Eylül'de Türkiye _ İzanda maçı oynandı.
Montella çok yönlü değişikliklerle sahaya sürdü takımımızı dün akşam . Misal, Galler maçındaki onbirden farklı olarak tam 5 değişiklik yaptı. Keza, üçlü savunmadan da dörtlü savunmaya döndü İtalyan teknik direktör.
Bana kalırsa ilk düğmeyi doğru iliklemek hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da belirleyici bir önem taşır başarı veya başarısızlık adına.
Galler maçında sağ ayaklı (sol ayağını kullanmaktan sıkıntı yaşayan) Mert Müldür'ü solbekte oynattı misal. Oysa ulusal takımımızın kadrosunda orijin olarak solbek oynayan Eren Elmalı yer alıyordu. Dün akşam tanık olduğumuz üzere çok da iyi bir performans segiledi nitekim Eren solbekte.
İlk yarıda beklenen performansı sergileyemeyen Arda Güler ikinci yarıda Hakan Çalhanoğlu dışarda kalınca resmen maestroya dönüştü. Hat- trick yapan Kerem Aktürkoğlu'nun ikinci ve üçüncü gollerinde baş rol oyuncusu çevre görüşü, tekniğiyle zamanında ve doğru yere topu atmanın kahramanı kesinlikle Arda Güler'di.
Arda Güler özellikle ikinci yarıda müthiş oynadı. Ama İsmail Yüksek, Eren Elmalı, Abdülkerim Bardakçı ve Kerem Aktürkoğlu'nun da maç boyunca birer pırlanta gibi parladığının da canlı şahidi olduk dün akşam.

Bu arada İtalyan teknik direktörün İzlanda'nın en önemli silahı olan duran toplara önlem almamasını veya alamamasını yadırgadığımın altını kalın kalın çizmek isterim.
Demekki ilk düğmeyi doğru iliklediğinizde işler yolunda gidiyormuş gördüğünüz gibi. Öyle değil mi Sayın Vincenzo Montella?

YORUM YAZ