Dortmund evimiz bizim!

Abone Ol Google News

Almanya'nın en önemli kentlerinden biridir Dortmund. Ve bu kentte binlerce vatandaşımız yaşıyor bilindiği gibi. Zaten daha futbolcularımızın tanımak için sahaya çıkmasından başlayarak 90 dakika sona erinceye dek "Türkiye, Türkiye" sesleri çınlayıp durdu. Anlayacağınız kendi evimizde gibiydik dün akşam DORTMUND'DA.

Haberin Devamı

Maç başlamadan saatler önce yoğun şekilde yağmur yağmaya başladı ve maç boyunca da devam etti.

Doğrusu maça iyi başladık. Bir ara topa sahip olmak oranımız yüzde yetmişlere vardı, ama ilk tehlikeli ataklar da Gürcistan'dan geldi. Mesela, 12'de Mert Günok kalemizde devleşmese kesinlikle geriye düşmüştük.

Gene de ilk golü biz bulduk. Ferdi Kadıoğlu'nun güzel ortasına bekletmeden nefis vurunca Mert Müldür, halaya kalktı deyim yerindeyse koca stadı dolduran büyük çoğunluk.

Ya yediğimiz gol. Asla kadro kalitemize yakışmadı. Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu'nun savunduğu kanattan gölü yedik maalesef.

Yeri gelmişken altını çizelim, Vincenzo Montella'nin Orkun Kökçü'yu bu kadar uzun süre sahada tutmasının nedenini anlamış değilim. Kenan ve Barış Alper de bekleneni veremeyince, skoru eşitleyen Gürcistan hayli kafa tuttu bize.

Haberin Devamı

Arda Güler'in takımımız adına attığı ikinci gol mü? Eh, onu ancak Roberto Carlos, Alex de Souza, Hojdoong, Hagi gibi birinci sınıf futbolcular atar ki, Arda da o sınıftaki futbolculardan olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Maçın son bölümünde hayli baskı yedik, ama gene de 3-1'lik bir skorla sahadan ayrılmak çok önemli bir sonuç. Dilerim, bu maçtan gerekli dersleri çıkarmıştır önümüzdeki maç adına Sayın Montella.

YORUM YAZ