Böyle olmamalıydı!

Abone Ol Google News

İsmail Yüksek sakat, Kruniç "Fos" çıktı. Mert Hakan Yandaş ise performans ve stresle başetme iradesi konusunda gelgitler yaşıyor. Dolayısıyla, ön liberoda Djuku'ya görev verdi İsmail Kartal. Neden? Çünkü "Sarraf" değil, doğal olarak elindeki "Cevher"leri çöpe atıp, dışardaki "Teneke"leri kurtarıcı olarak gördü kendisi. Örnek mi? Bartuğ Elmaz, Miguel Crespo gibi iki önemli iki ön liberoya yol verdi ahı gitmiş vahı kalmiş Rade Kruniç'i transfer ettirmek uğruna.

Haberin Devamı

Emre Mor ve Ryan Kent gibi iki yetenekli kanat oyuncusu varken kadrosunda "Bitik" Cengiz Ünder için 15 milyon Euro ödetti Fenerbahçe'ye. E, tabi bütün bunlar da İsmail Kartal'ın ne kadar doğru veya yanlış bir tercih olduğu konusunda önemli ipuçları veriyor bize.

Dolayısıyla, şunu rahatlıkla iddia edebiliriz; İsmail Kartal sezon başında kendisine teslim edilen kadronun değerini bilse ve o kaliteli kadroya inanıp olduğu gibi korusa, gereksiz takviyeler peşinde koşup ısrar etmese, büyük olasılıkla puan farkı aleyhlerinde böyle olmazdı ve hatta puan olarak önünde olurdu ezeli rakibi Galatasaray'ın.

Elbette bütün olup bitenden sonra ve ligin boyu da bu kadar kısalmışken 6 puanlık dezavantajla oynamak pek kolay değil tabi. Ama kötü yönetilse de çok kaliteli bir kadrosu var her şeye rağmen Fenerbahçe'nin. Dolayısıyla her türlü eksiğe rağmen hiçte zorlanmadan 3-0 gibi net bir skorla yendi Kayserispor'un dün akşam. Fakat, geriye düştüğü maçı kazanınca Galatasaray, Fenerbahçe'nin galibiyeti 3 puandan öteye geçemedi, en azından şimdilik. Açıkçası böyle olmamalıydı ve en kötü ihtimalle bitime son iki maç kalmışken bitime puan puana girmeliydi Fenerbahçe ezeli rakibiyle.

Haberin Devamı

Hakem Direnç Tonusluoğlu bariz hatalar yapmadı. Benim eleştirebileceğim en önemli şey, Kayserisporlu Gökhan Sazdağı adına fazla hoşgörülü davranmasıydı. Sarı kartlı Gökhan 53'te Tadiç'e ve 65'te de Joshua King'e iki sarı kartlık hareket yaptığı halde sahada kalmamalıydı bence.

YORUM YAZ