Bazen beraberlik de iyidir!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe dün akşam Twente maçının ilk yarısını deyim yerindeyse 9 kişiyle oynadı. Beni bağışlasınlar ama İrfan Can Kahveci ve Mert Müldür ilk yarıdaki performanslarıyla "Biz bu seviyenin futbolcuları değiliz" dediler adeta. Aslında bu ikiliye vasatı aşamıyan performansıyla Dusan Tadiç de ilk yarıda beklentileri boşa çıkarırcasına oynadı, ama Fenerbahçe'nin kaptanı olarak sahaya çıkması ve müthiş kariyeri nedeniyle ona süre tanımak gerektiğine inananlardanım, zaten ikinçi yarıda attığı beraberlik golüyle de beni haklı çıkardı Sırp süperstar.

Haberin Devamı

Gerçeğin altını çizelim. İlk yarıda değerlendiremediğ iki önemli şans yakalasa da  dilediğini  sahaya yansıtamadı sarı lacivertliler. Bu önemli iki gol şansına rağmen temsilcimize göre  bu yarıda daha etkili olan taraf Hollanda temsilcisiydi ve  zaten bu nedenle de soyunma odadına önde gittiler. 

İlk yarıya oranla ikinci yarıya daha istekli ve bilinçli başladı Fenerbahçe. Ama İrfan Can Kahveci bir türlü kalitesine yakışan performansı sahaya yansıtamayınca bir kanadı atıl hale geldi kacınılmaz olarak Sarı Kanarya'nın.

Haberin Devamı

Gene de Avrupa Ligi maçlarındaki ikinci maçından da puanla ayrıldı sahadan Jose Mourinho'nun öğrencileri. Hem de Hollanda'nın önemli takımkarından Twente karşısında ve hem de deplasmanda.

Yeri gelmişken, Sofyan Amrabat'ı alkışlayalım uzun süre.  Keza, Faslı yıldız futbolcuya Fenerbahçe formasını giydirmek  başarısının altında imzası bulunan her kesi de. Gerçekten çok kaliteli bir futbolcu Amrabat. Oyunun iki yönünü de bu kadar efektif oynayan bir futbolcuyu uzun zamandır izleyememiştik Türkiye'de. 

Zaten Dusan Tadiç'in attığı golde de aslan payı herşey ve yönüyle harika bir pas veren Amrabat'ındı.

Ha, bu arada Dominik Livakoviç'in her defasında takımını maça ortak eden kurtarışlarını da es geçmiyelim. Fenerbançe'nin çok zor anlarında hayati kurtarışlar yaptı Hırvat kaleci. Neredeyse, 7, 8 tane kurtarış yaptı dün akşam da Livakoviç.

YORUM YAZ