Bayramlık bir galibiyet!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

"Kaderin cilvesi" dedikleri şey bu olsa gerek. Fenerbahçe'de ilk yarıda en çok aksayan iki kişi olanlardan olan Dzeko asist yaptı diğer aksayan Tadiç'de golü attı.
Yetmedi, ikinci yarıdaki Fenerbahçe'nin ikinci golünü Dusan Tadiç, üçüncü golünü de Boşnak yıldız Edin Dzeko attı. Misal, 10'da karşı karşıya atamadı Dzeko ama 5, hatta 4 yaş daha genç olsa o golü rahatlıkla atardı Avrupa'nın sayılı golcülerinden biri olan Edin Dzeko. Neden? Çünkü, artık beyninin emirlerini hayata geçirecek kadar güçlü değil fizik güç olarak.
Yanlış anlaşılmasın Edin Dzeko ve Dusan Tadiç'in futbol kariyerlerine saygı duyuyorum, profesyonellik anlayışlarını da alkışlıyor ve genç futbolculara ders kitabı olarak öneriyorum.
Fakat, gene de Jose Mourinho'nun Dzeko ve Tadiç'i aynı anda sahaya sürmesini, onları uzun süre sahada tutmasını bütün bunlara rağmen "Doğru tercih" olarak görmüyorum.
İsamail Kartal'ı böylesi tercihinden dolayı çok eleştirdik doğrusu. İyi de biz mi, yoksa teknik direktörler mi bu tür tercihlerde takıntılı, doğrusu karar veremedim.

Bir de bir Saint Maximin fırtınasıdır kopmuş gidiyor geldiğinden beri Fransız futbolcu için. Gerçekten aklım tökezliyor, futbol bilgim, takım oyunu kavramlarım konusunda ciddi şekilde boy aynama bakmak gereksinimi hisettim. Abi, spor basının allayıp pulladığı Maximin çok teknik bir futbolcu olabilir. Ama kesinlikle idealleri veya büyük hedefleri bulunan bir takımın oyuncusu olamaz asla. Çünkü, adamın formasını giydiği takım hiç umrunda degil siyahi Fransız futbolcunun. Sadece kendisine oynuyor maalesef Maximin ne yazık ki.

Öyle yada böyle, net bir skorla 3 puan alarak 30 Agustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünde hazın hamağında salladı milyonlarca taraftarını bir kez daha Fenerbahçe. Hem de O "İki mavi göz"ün Türkiye'ye umut, direnç ve gelecek
vaadettiği bir günde.

YORUM YAZ