Şampiyonluk yarışında direksiyon Rafa'da!

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Süper Kupa'da Galatasaray karşısında aldığı ezici galibiyetin ardından Süper Lig'de yeni sezona da mutlu başladı. Yeni transferleri Rafa Silva ve Paulista'nın golleriyle maçı ilk yarıda koparan Kara Kartal, sonrasında mücadeleyi rolantiye aldı. Siyah-Beyazlılar; yoğun baskı ve yüksek tempoyla devam etmeleri halinde daha farklı kazanabileceği maçı, 2-0'da tutup 3 puana ulaştı. Takımının gücünü ekonomik olarak kullanan teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, 2 maçta 7 gol atan ve kalesini kapatan takımıyla güven verdi.

Haberin Devamı

Golcüden asistçi olmaz...

Semih Kılıçsoy, yaptığı şık asistle alkış toplasa da sol kanatta kaleden uzak kalmasından dolayı skorer kimliğini konuşturamıyor. Siyah-Beyazlılar'ın önünde bir Jackson Muleka örneği var. Kasımpaşa'da santrfor hattında gol olup yağan Muleka, Beşiktaş'ta kanat hattına geçince kariyer olarak büyük düşüş yaşamıştı. Kısa vadede Semih'in sol kenarda görev yapmasında sorun yok ancak bu durum sürekli hale gelirse Semih'e zarar vereceği ortada. Golcü, tabela yaptığı için sevilir. Gole değil asiste endeksli bir golcü, kanatları kırık bir golcüdür. Tabii ki Immobile varken Semih birinci santrfor olamaz. Ancak takıma yeni kanat transferi yapıldığında ya sistem değişikliği yapılmalı ya da Semih, sadece Immobile'nin ikamesi olmalı.

Haberin Devamı

Rafa, özgüveni artırıyor

Geçen sezon Benfica formasıyla 52 maçta tam 34 gole katkı yapan Rafa Silva, Beşiktaş formasıyla şova devam ediyor. Samsunspor'a karşı elde edilen zaferde aslan payının sahibi olan Rafa; tecrübesi, gücü ve kalitesini peş peşe kullanıp şık bir gole imza attı. Rafa'nın sahadaki varlığı, Kartal'ın özgüvenini 2 kat artırıyor. Şampiyonluk yarışında çok iddialı olan Beşiktaş'ın direksiyonunda Rafa Silva var! Rafa, bu performansına devam ederse ve güçlü birer sağ bek ile kanat transferi de yapılırsa Kartal, şampiyonluğun bir numaralı favorisi olur.

YORUM YAZ