Acil sol bek aranıyor!

Abone Ol Google News

Giovanni van Bronckhorst'un Beşiktaş Teknik Direktörü olarak bu zamana kadar en ön plana çıkan özelliği, rakiplerini çok iyi analiz etmesi oldu. Ekibinin de desteğiyle bu konuda o kadar başarılı ki son 2 sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ı 5-0 yenerek yeni macerasına oldukça iddialı bir giriş yaptı. Bronckhorst, Lugano'yu da oldukça iyi analiz etmiş. İsviçreli rakibinin açıklarını göz önünde bulundurarak Gedson Fernandes'e yeni bir rol veren Hollandalı teknik adam, geçen sezon 43 maçta 3 gol atabilen genç oyuncunun 50 dakikada 2 golle buluşmasını sağladı.

Haberin Devamı

Van Bronckhorst'a büyük sürpriz...

Bu maç özelinde sol kenara geçen Rafa Silva, dinamik bir görüntü ortaya koyup etkin formunu 1 şık asistle taçlandırdı. Immobile, gol atamasa da rakibini oldukça yıprattı. Al Musrati, attığı golle gecenin sürprizlerinden birine imza attı. Ancak Bronckhorst'a en büyük sürpriz, Arthur Masuaku oldu. GvB, rakip analizini çok iyi yapsa da kendi oyuncusunun bu kadar vasat bir performans sergileyeceğini tahmin edemedi. Gecenin finalinde, Masuaku'nun kademe hatalarından dolayı onun bölgesinden gelen gollerle Kartal, İsviçre deplasmanından 3-3'lük sonuçla dönmek durumunda kaldı.

Haberin Devamı

Beraberlik iyi değil, felaket!

Maç sonunda Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'un, "Deplasmandaki beraberliği, iyi sonuç olarak düşünüyorum" sözlerine kesinlikle katılmıyorum. Kadro kalitesi olarak net şekilde Lugano'nun önünde olan Beşiktaş'ın, üstelik 2 kez de öne geçtiği bir maçı berabere tamamlaması, iyi değil kötü bir sonuçtur. Beşiktaş gibi büyük bir kulübün DNA'sında, beraberliğe sevinmeye yer yoktur. Neyse ki bu bir çift ayaklı eleme maçı ve Kara Kartal, Dolmabahçe'deki rövanşta, taraftarının da desteğiyle Avrupa Ligi'nde grup aşamasına geçiş yapmasını sağlayacak sonucu elde edecektir.

En az 4 transfer lazım

Güzel başlayıp gerilimli biten Lugano gecesinden çıkarılacak 2 sonuç var. Birincisi, iyi olanı... Gedson Fernandes, attığı 2 golle kendisini santrfor arkasındaki yeni görevinde ispat etti. Sezonun ilerleyen maçlarında Gedson'u bu bölgede daha çok görürüz. İkinci konu ise Masuaku... Vasat, hatta vasat altı performansını normal bulmuyorum. Eğer hakkında çıkan transfer iddiaları kafasını karıştırdıysa kulüp gidişine kolaylık sağlamalı. Ancak gitse de kalsa da dün gece itibariyle Beşiktaş Yönetimi'nin transfer listesine bir de yeni sol bek eklemesi şart. Skor üretmede sorun yaşamayan ancak skoru tutma konusunda büyük sıkıntıları olan Siyah-Beyazlılar, yeni sezonda 3 kulvardaki başarı hedefine Masuaku'yla ulaşamaz. Kartal'ın hem sol bek hem de sağ bekte yeni transfere ihtiyacı var. Diğer bölgeler ve yedek kulübesi de düşünüldüğünde takıma en az 4 transfer daha şart...

YORUM YAZ