Rövanşı Fener aldı

Abone Ol Google News

Euroleague’deki Türk derbisinde gülen taraf Fenerbahçe Beko oldu. Maçın büyük bölümün önde götüren, maçı kopardığını sandığı anda ise rakibine yakalanan Kanarya, son dakikalarda çaylak Zagars’ın kritik basketleri ile kazanıp ikide iki yaptı. SarıLacivertliler, ilk çeyrekte müthiş bir yarı saha basketbolu oynadı. Tempolu set hücumları sonrası 8 asist üzerinden tam 27 sayı üreten Fenerbahçe’de en skorer isim ise 14 sayı atan Colson oldu. İkinci çeyrekte de iyi savunmasını sürdüren ve kaptığı toplarla skor bulan Feherbahçe, kenardan gelen Biberoviç’in de katkıları ile Fenerbahçe farkı 15’e çıkardı. Ancak devre biterken o ana kadar hiç üçlük atamayan Efes, Beaubois ve Bryant’ın çizgi gerisinden attığı şutlarla soyunma odasına moralli ve umutlu gitti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe neredeyse bitiyordu

İkinci yarıya ise Fenerbahçe Beko, Efes’in ilk yarıyı bitirdiği gibi başladı. İlk yarıda oyunun içine giremeyen Baldwin de skora katkı verince kontrol tekrar Sarı-Lacivertli ekibe geçti. Efes; Oturu ve Braynt dışında bir türlü 3. bir skorer çıkaramadı. Bitime 4 dakika kala Fenerbahçe 63-74 öndeyken 3’e 1 hücum ediyordu. Bonzie Colson potaya gitmek yerine 3’lük atıp maçı bitirmek istedi. Ama neredeyse Fenerbahçe bitiyordu.

Haberin Devamı

Skoru eşitlediler ama…

Kaçan üçlük sonrası Larkin’in üçlüğü ile 11- 0’lık seri yakalayan Efes, skoru 74-74’e getirdi. Bundan sonrası kaostu ama Fenerbahçe Beko sakin kalmayı başardı. Guduriç’in kritik üçlüğü tekrar Fenerbahçe’ye hayat verirken, Zagars’ın üçlüğü maçı bitirdi. Bu dönemde panik yapmayan ve iyi savunmasına devam eden Fenerbahçe, aslında hak ettiği maçı krize soksa da kazanmayı bildi.

YORUM YAZ