MENÜ

Neden olmasın!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, 5 yıllık özlemi gidermek için son kozunu oynayacak. Monaco ile eşleştiklerinde saha avantajı yoktu. Ama Fransa’da 1 maç kazanıp işi İstanbul’da bitirme şansını yakalamıştı. Ama bu şansı kullanamadılar. Son maçtaki kötü hücum performansı yapılan basit hatalar işi buralara kadar getirdi.

Haberin Devamı

Başarmaya en yakın Fenerbahçe

Şu ana kadar Euroleague Play-Off’larında tam 18 seri 5. maça uzadı. Ve şu ana kadar (Bu yazı Panathinaikos-Maccabi maçından önce yazılıyor. O seride 2-2 durumda) bu 18 maçın tamamını ev sahipleri kazandı. Bu istatistiğe baktığımızda Monaco’nun kazanabileceğini düşünürüz ama her maçın hikayesi farklıdır, her istatistiğin de bir sonu vardır. İstatistik önemlidir ama her şey değildir. Eğer bu 18 maçlık ev sahibi serileri bozulacaksa bence bunu başarmaya en yakın takım Fenerbahçe. Geride kalan 4 maçta gördük ki, 4’ünde SarıLacivertliler oyun olarak üstün olan taraftı. Deplasmandaki 2. maçı da kazanacak noktaya getirmişlerdi ama orada da küçük detaylar sonucu belirledi. Bu nedenle ben Fenerbahçe’yi favori olarak görüyorum.

Haberin Devamı

Motley forma giyebilecek

Jasikevicius takımı mental ve taktik olarak seriye iyi hazırlamış ama maç içinde her zaman doğru aksiyonları alamıyor. Bu maç özelinde yapması gereken 8-9 kişilik bir rotasyon belirleyip maçın genelini bu güvendiği isimlerle oynamadı. Tabii ki sakatlık, faul problemi vs olabilir ama Monaco’nun 4. maçı çevirmesinde, Panathinaikos’un da 4. maçta elenmekten kurtulmasında ana unsur seçilmiş dar rotasyonla maçı bitirmeleri oldu. Seri boyunca oynamayan Motley forma giyebilecek. Pota altında atletizm eksikliği çeken Fenerbahçe için çok önemli bir artı. Ama maç ritmi yok. Böyle kritik maçta ne kadar katkı verecek?.. Sonuçta, Motley’siz de seriyi kazanma noktasına getirdi Fenerbahçe. Tabii ki kolay olmayacak ama kader maçını taraftar baskısı en az olan bir deplasmanda oynamak da avantaj...

YORUM YAZ