Kupa beyi Efes

Abone Ol Google News

Basketbol Gelişim Merkezi, kapılarını dün resmen açtı. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes arasında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası finali ile yeni sezon da resmen başlarken bu projenin tamamlanmasında çok büyük payı olan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun da çok önemli konukları vardı. Uzun yıllar sonra adına düzenlenen kupayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şampiyon Anadolu Efes oyuncularına verirken tören öncesi de parkede harika bir mücadele izledik. İki takım da yenilenmiş kadroları ile seyirciler huzuruna çıktı. Tabii ki iki takımda da merakla beklenen oyuncu performansları vardı. Ama geceye eskiler damga vurdu.

Haberin Devamı

Maç sonundaki top kayıpları ve zaferi getiren hücum ribaundu

Kafa kafaya giden maçta Shane Larkin’in yokluğunda sorumluluğu Elijah Bryant aldı. 3. periyodun arkalarında Bryant’ın arka arkaya sayılarıyla Efes 10 sayı kadar öne geçti. Ama cevabı Wilbekın verdi. Bu kez Amerikalı skorerin serisiyle oyun bir kez daha başa baş hale geldi. Kritik anlarda el yakan toplar vardı. Maçın sonu ise bambaşka bir hiyakeye dönüştü. Anadolu Efes 82-81 öndeyken top kaybı yaptı. 11 saniye kala avantaj Fenerbahçe Beko’ya geçti. Wilbekın kenardan topu oyuna sokarken Beaubois örümcek adam gibi uzadı ve topu çalmayı başardı. Yapılan faul sonrası çizgiye sahanın en iyisi Bryant geldi. Amerikalı oyuncu iki atışı birden kaçırınca Fenerbahçe’ye son bir şans gelir gibi oldu hücum ribaundunu alan Ercan Osmani, şampiyonluğu da Anadolu Efes’e getirdi.

Haberin Devamı

Euroleague’de beklentilerin üzerine çıkabilirler

Sezonun ilk maçı. Takımlar henüz hazır değil. Ama büyük potansiyele sahipler. Özellikle Euroleague’de beklentilerin üzerine çıkabilirler. Fenerbahçe’de Bonzie Colson 19 sayı atarken uzun süredir bu formayı giyer gibiydi. Nigel Hayes bıraktığı yerden devam ediyor. Wade Baldwin’in sisteme ve takım arkadaşlarına uyumu zaman alacak gibi durdu. Kazanan tarafa geçecek olursak. Clyburn’ün gidişi Bryant’ın rolü daha da artacak. Elijah’ın en kötüsü bile iki yıldır hayal alemlerinde dolaşan Clyburn’den iki kat fazla katkı verir. Jordan Nwora ise bu yıl adından fazlasıyla söz ettirebilir..

YORUM YAZ