Klasik bir final

Abone Ol Google News

İki dev takım, Türkiye Şampiyonluğu için parkeye iniyor. Bu yıl Final-Four oynama başarısını gösteren ve Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe Beko başarılı geçen sezonu şampiyonluk ile taçlandırmak istiyor. Sezona kötü başlayan ancak son dönemde çıkışa geçip Euroleague’de Play-İnn oynayan Anadolu Efes de, unvanını korumak amacında.

Haberin Devamı

İki takım da aynı yollardan geçti

Sezon içinde iki takım da benzer yollardan geçti. Fenerbahçe, İtoudis’i gönderip Jasikevicius’u göreve getirdikten sonra vites artırdı ve 5 yıl aradan sonra Final-Four oynama başarısı gösterdi. Berlin kötü geçti belki ama yıllar sonra Fenerbahçe’yi oralarda görmek güzeldi. Efes de, Erdem Can’la yolları ayırdıktan sonra 15 yıldır kulüpte asisten coachluk yapan Tomislav Mijatoviç’e görevi verdi. Oyuncuları ve kulübü çok iyi tanıyan Mijatoviç yönetiminde Euroleague’de büyük bir atak yapan 10 maçta 8 galibiyet elde eden Lacivert-Beyazlılar, kötü giden yılı Play-İnn oynayarak bir nebze de olsa kurtardı.

Her maçın hikayesi farklı olacak

Haberin Devamı

Yarı finalde Pınar Karşıyaka’yı 3-0’la geçtiler. Mijatoviç takıma hakim ve roller belli. Finalde her maçın hikayesi farklı olacak. Burada yabancı tercihleri ve yerli oyuncuların katkısı belirleyici olacak. İki takımda da 12 yabancı oyuncu var ve bunların 5’i sahada olacak. Efes’te eksik yok. Tam kadrolar. Fenerbahçe’de ise Guduriç ve Motley oynamayacak. Wilbekın’ın durumu maç saati belli olacak. Sarı-Lacivertliler’in de 3-0’la geçtikleri Beşiktaş serisindeki yabancıları tercih edeceğini düşünüyorum. Wilbekın oynamazsa hücumda sıkıntı yaşayabilirler. Ben keyifli ve çabuk bitmeyecek bir seri olacağını düşünüyorum. İki takıma da başarılar diliyorum...

YORUM YAZ