Harika başladı

Abone Ol Google News

Olympiakos, geçen yıl Panathinaikos hezimetlerinden sonra kesenin ağzını açtı ve Euroleague’in en pahalı kadrolarından birini kurdu. Zaten Final-Four oynamış olan takım NBA’den eski yıldızları Vezenkov ve Fournier gibi flaş transferlerin yanı sıra Fenerbahçe’den Tyler Dorsey, Panathinaikos’tan Vildoza’yı alıp güç dengesini oldukça değiştirdi. Fenerbahçe’de Final-Four oynayan takımın üstüne Baldwin, Colson ve Hall takviyeleri yaparken uzun rotasyonundan nasıl bir verim alacağı merak konusuydu. Hazırlık döneminden çok memnun oldukları Samaniç’in beklenmedik rahatsızlığı sonra anında reaksiyon gösterip Marjanoviç ve Kem Birch’i takıma dahil etmek de Genel Menacer Derya Yannıer’in başarısı oldu. Nitekim ilk üç periyot şutlar girmedi ama uzunlar Boban, Birch ve Sertaç ciddi skor katkısı yaptı. Son çeyrekte de Baldwin, Colson, Hayes’in şutları girince sezon çok önemli bir galibiyetle başladı. Jasikevicius bu maçı normal bir Olympiakos maçı gibi değil, sıradan bir Euroleague maçı gibi yönetti. Böyle bir maç kritik bir dönemde oynansa rotasyon en fazla 8-9 kişi olurdu. Daha 12. dakikada Saras 12. oyuncuyu sahaya sürdü. Biri Wilbekın’ın saktalığı sonrası mecburiyetti belki ama (umarım ciddi bir sorunu yoktur), herkesi görmek istedi Saras.

Haberin Devamı

Düzenler oturmamış

Haberin Devamı

Yenilerden Baldwin takımın lideri olacak. O karakteri dün gösterdi. Sorumluluk aldı. 19 sayı ve 7 asist ilk maç için gayet iyi rakamlar. Colson, bu takıma enerji katacak, 3 numaradan gereken skoru yapacak. Marjanoviç sınırlı dakikalar alacak ama o dakikaları verimli kullanacak gibi göründü. Khem Birch benim için şimdilik soru işareti. Düzenler oturmamış. Bazı oyuncular hiç katkı vermiyor ama savunmada disiplininden de hiç taviz verilmedi. Zaten galibiyeti getiren de bu oldu. İlerisi için umut verici olan taraf da bu.

Moral verici galibiyet

Fenerbahçe gibi bütün takımlar gelişim gösterecek. Bu normal. Ama Fenerbahçe’den roller biraz da oturur, top kayıpları azalır, dünkü gibi (ki gayet normal) kopuk kopuk oynanmazsa savunma enerjisi ile iyi bir sezon bizi bekliyor olacak. Melli’nin hem 4 hem hem 5 de numarada verdiği katkı çok önemliydi. En önemlisi kırılma anlarında arka arkaya aldığı 3 hücum ribaundu Olympiakos’un son umutlarını da kırdı. Sevindirici ve moral verici bir galibiyet oldu. Tebrikler takım.

YORUM YAZ