Fenerbahçe çok rahat!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, finalin ilk maçını tamamen domine eden taraftı. Zaman zaman, özellikle yerli oyuncuları ile sahada kaldıkları anlarda iniş-çıkışlar yaşasalar da, oyuna hakim olup tahmin edilenden kolay bir galibiyete imza attı. Aynı zamanda saha avantajını da eline geçirmiş oldu SarıLacivertliler... Maçın başında Wilbekın ile iki üçlük bulan Fenerbahçe, Calathes’in mükemmel yaptığı hücum organizasyonları sonunda Davis’le skor buldu ve periyodu 22-16 önde bitirdi. İkinci periyodun başında baskılı savunma ile 9-2’lik bir seri yakalayan Efes, maçta ilk ve son kez öne geçti: 25-24. Jasikevicius aldığı mola sonrası Calathes ve diğer as isimleri tekrar oyuna soktu. Pierre ve Davis ile sırtı dönük oyunlar bulan Kanarya bu kez 9-0’lık seri yakalayan taraf oldu. Gerisi de çorap söküğü gibi geldi.

Haberin Devamı

Her şey harikaydı ama…

Farkı giderek açan Sarı-Lacivertliler, son dakikaları saymazsak çok rahat bir deplasman galibiyetine imza attı. Calathes oyundayken her şey harikaydı Fenerbahçe için. Ama Şehmuz ve Metecan girince skor üstünlüğü rakibe geçti. Seri uzun. SarıLacivetliler, Biberoviç ve Sertaç’tan ciddi katkı aldı. Ama diğer yerlilerin de daha konsantre ve faydalı olmaları gerekiyor. Efes cephesine geçecek olursak, Larkin, Calathes’in harika savunmasına rağmen 16 ayı ve 8 asistlik bir performans sergiledi.

Haberin Devamı

Dokunuşlar gerekebilir

Efes için en kritik isim Clyburn. Mijatoviç de böyle bir oyuncudan vazgeçemiyor. Dün 25 dakikada sadece 4 sayılık bir katkı verebildi ABD’li. Bu yıl çok istikrarsız bir performans sergiliyor. Ama onsuz da olmuyor. Fenerbahçe, seri bu şekilde oynanırsa favori olduğunu gösterdi. Şimdi Efes’in ne gibi değişiklikler yapacağı serinin gidişatını etkileyecek. Mijatoviç’in yabancı tercihlerinde, gerekse oyun planında bazı dokunuşlar yapması gerekecek...

YORUM YAZ