Fener kötü yakalandı

Abone Ol Google News

Sezona iyi başlayan ama sakatlık sorunlarını da beraberinde getiren Fenerbahçe Beko, zor geçmesi beklenen Kızılyıldız maçında beklenenden daha zorlandı. Wilbekın, Guduriç ve Biberoviç gibi hem hücumları yönlendiren, hem de skor üretebilen üç isimden yoksun olan Sarı-Lacivertliler’de takıma liderlik yapması beklenen Baldwin de hiçbir şey oynamayınca farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Kızılyıldız oyunun başında Marjanoviç’in savunma zaaflarını ve ağır ayaklarını çok iyi kullandı. Bolomboy’u pota altında çok iyi kullanan Kızılyıldız ilk periyodu 26-12 önde bitirdi. Fenerbahçe’de bu 12 sayının 10’u Nigel Hayes’ten geldi. Zaten bütün maç boyunca takımı ayakta tutmaya çalışan tek isim Hayes Davis oldu.

Haberin Devamı

Mücadele boşa gitti

O da son periyotta yorulunca, o kadar savunma gayreti, mücadele boşa gitti. Nitekimfark 19 sayıya kadar çıkmasına rağmen maçı bırakmayan Fenerbahçe Beko, Davis’in sayılarıyla 3. periyodun sonunda skoru 41-45’e kadar getirdi. Tam umutlanmıştık ama Euroleague’de sadece 1 kişinin iyi hücum ettiği bir takımın maç kazanması imkansız. Davis’e biraz Hall eşlik eder gibi oldu ama ne Colson, ne uzunlar Birch, Marjanoviç, Sertaç ve Melli (4’ü toplamda sadece 5 sayı atabildi) hiç katkı veremeyince Fenerbahçe Beko kendi evinde 57 sayıda kaldı.

Haberin Devamı

Top kayıpları kabul edilemez!

Yapılan 18 top kaybı da kabul edilir gibi değil. Sayı bulamayınca oyuncular bireysel olarak fark yaratmaya çalıştı. Konsantarsyon bozuldu. Bu da zaten olmayan hücum ritminin yanına bu top kayıplarını ekledi. Bu oyun ve hücum performansı bence sıra dışı. Moral bozmaya gerek yok. Eksiklerin ve zaafların gözlemlenmesi açısından belki de iyi bir mağlubiyet oldu. Daha sezonun başı. Takviyeler gelecektir. Guduriç ve Biberoviç de dönecek. Enseyi karartmaya gerek yok...

YORUM YAZ