Fener kısa kesti

Abone Ol Google News

Sadece üçlük atarak maç kazanılmayacağı gibi, sadece pota altını kullanarak da galip gelmek zordur. Nitekim Fenerbahçe Beko, bir ara 11 sayı öne geçtiği maçta 8 sayı geri düştü. Seyircisiz oynayan, Allman ve Mathews’ın hasta hasta forma giydiği Beşiktaş, mücadelesiyle neredeyse kazanıyordu ama kullandığı ilk 19 üçlüğün 16’sını kaçıran Fenerbahçe Beko, tıpkı Monaco’da olduğu gibi şutuna güvenilmeyen Calathes’in son iki dakika içinde attığı rakip için 2 can yakıcı üçlüğüyle galip geldi ve seriyi 3-0’la geçip finalde Anadolu Efes’in rakibi oldu.

Haberin Devamı

‘Kel Kartal’ avlayan isim oldu!

‘Kel Kartal’ lakablı Calathes, Kartal’ı avlayan isim oldu. Wilbekın’ın kullandığı 5 üçlüğü de kaçırdığı ardından sakatlandığı maçta Biberoviç, Melih ve Şehmuz gibi diğer kısalar da 9’da 1 üçlük attı. Beşiktaş da oyun sete kaldığında hiç üretken olamazken, savunmada kaptığı toplar ve aldığı ribauntlar sonrası bulduğu geçiş hücumlarıyla çok fazla sayı buldu. Taraftar desteği olmamasına, Mitchell’ın da sadece 1 sayı atmasına rağmen geriden gelip final periyodunda 70-62 öne geçtiler. Fenerbahçe ise Sertaç, Pierre ve Hayes’in sırtı dönük oyunlarından skor üretmeye çalışıyordu. Bir yere kadar başarılı oldular ama çok can sıkıcı basketbol oynandı sahada. 70-62 sonrası Sertaç’la gelen üçlük işin rengini değiştirdi. Savunma sertleşti. Calathes de arka arkaya iki üçlük bulunca Sarı-Lacivertliler 25- 6’lık seri yakalayıp giden maçı farklı kazanmayı başardı: 87-76.

Haberin Devamı

Final serisi perşembe günü başlıyor

Beşiktaş, Eurocup ve BSL’de yarı final oynadı. Çok iyi iş yaptılar. Dün kazanabilseler bir sonraki maç seyircili olacak, belki de seri uzayacaktı. Alimpijeviç yönetiminde bence bekleneni verdi Siyah￾Beyazlılar. Fenerbahçe ise son yıllardaki en büyük rakibi Anadolu Efes’le şampiyonluk mücadelesi verecek. Seri perşembe günü başlıyor. İki takıma da şimdiden başarılar dileriz...

YORUM YAZ