Mourinho ve Fenerbahçe 11’i

Abone Ol Google News

Milli ara Fenerbahçe’ye yaramış mı, önümüzdeki hafta sonu göreceğiz. Ligin sürprizlerle dolu takımı Samsunspor karşısında SarıLacivertli ekibin işi kolay değil. Mourinho’nun haftalar geçmesine rağmen ideal bir 11 oluşturmadığını görüyoruz. Maximin ve Amrabat’ın gelmesiyle takımın 11’i ve sistemi değişti. Öte yandan Mourinho’nun takıntıları var. Mesela Maximin, Szymanski, Çağlar, Tadiç, Oosterwolde hatta Mert Müldür’e ilk 11’de mutlaka yer veriyor.

Haberin Devamı

Becao & Djiku başarılı ama...

Maximin iyi bir kanat oyuncusu olabilir. Ancak defansif oyuna katkısı yok. Sol kanatta Maximin oynayınca, Tadiç mecburen sağa, İrfan Can Kahveci de kulübeye geçiyor. Tadiç’in bu sezonki katkısı, geçen sezondan çok mu az mı, tartışılır. Fred’e alternatif aranırken Amrabat geldi. Amrabat gelince İsmail Yüksek de yedeğe düştü. Fenerbahçe’de Oosterwolde asla Ferdi’nin ofansif futbola yaptığı katkıyı sağlayamıyor. Maximin ile birlikte sol kanadı gerektiği gibi de savunamıyorlar. Twente maçında gördük ki Becao ve Djiku ikilisi başarılı. Ama ben Mourinho’nun önümüzdeki hafta stopere önce Çağlar’ı yazacağını biliyorum.

Haberin Devamı

Maç maç değerlendiriyor

Görüldüğü gibi Mourinho’nun ilk 11 bankoları var. Onlara inanıyor ve onları pek kulübeye mahkum etmiyor. Portekizli hoca, Dzeko ve EnNesyri konusunda da kararsız. Ne Dzeko’yu ne de En Nesyri’yi ön plana çıkarmıyor. Onları maç maç değerlendiriyor. Sakatlıklar ve cezalar olmazsa Fenerbahçe 11’nin bankoları artık belli. Doğru mu, yanlış mı ? Siz ne dersiniz?

YORUM YAZ