İrfan Can faktörü

Abone Ol Google News

Mourinho’nun da ilk 11’i belli. Kazanan takımı bozmuyor. Geçen haftaki farklı Rizespor galibiyeti tribünleri dolduranları da beklentiye sokmuştu. Alanyaspor karşısında Fenerbahçe’nin favori olduğunu belirtmiştik.

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertli taraftarlarda hem galibiyet hem de takımlarından bol gol bekliyorlardı. Maçı izlemeyip ilk yarının tek golle kapandığını öğrenenler oyunun başa baş gittiğini sanmasınlar. Sahada ilk dakikadan itibaren pozisyon bulan, pres yapan Fenerbahçe ile sadece defans yapıp puan alacağını zanneden bir Alanyaspor izledik. İlk 45 dakikada Dzeko, Szymanski, Tadiç, Maximin girdikleri pozisyonları gol yapsalar farklı bir oyun seyredebilirdik. Alanyaspor ilk yarıyı yenik kapatınca ikinci yarıya önde oynayarak başladı, maça da renk geldi. Misafir takım pozisyonlar bulmaya başlayınca, son 30 dakikada Mourinho hamle yapmak zorunda kaldı. Çok şahsi oynayan Maximin’i dışarı alıp İrfan Can’ı sahaya sürdü. İrfan Can oyuna girince Tadiç istediği yere sola geçti.

Gönül alma hamleleri...

Sonra Fenerbahçe sahada, taraftar tribünde şov yapmaya başladı. Tadiç’in beceri dolu golleri, İrfan Can’ın nefis asistini gole çeviren Dzeko tribünleri iyice çoşturdu. Alanyaspor karşısında Fred ve Szymanski vasatın üzerine çıkamadılar. Buna rağmen Fenerbahçe çok rahat, farklı bir galibiyet aldı. Sarı-Lacivertli ekip oyunun son 30 dakikasında çok hareketli ve çoşkulu oynadı. Neden mi? Buna İrfan Can faktörü diyebiliriz. Fenerbahçe İrfan Can’ı sadece başı sıkıştığında değil, her zaman düşünmeli. Son bölümde Mourinho’nun gönül alma hamlelerini (En Nesyri, Cenk Tosun, Mert Hakan) gördük. Maçta beklediğim gibi farklı Fenerbahçe galibiyetiyle noktalandı, taraftarın gönlü alındı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ