Güle oynaya...

Abone Ol Google News

Mourinho’nun ilk 11 sürprizi En-Nesyri idi. Dzeko beklenirken, Faslı oyuncu sahadaydı. Yeni transfer Amrabat (son 10 dakika oyuna girdi) ise kulübede oturmuş, İsmail Yüksek formayı bırakmamıştı. Portekizli hoca, Tadic, Szymanski ve Maximin’den vazgeçmediği için İrfan Can da kenarda bekledi. Kasımpaşa’nın Fenerbahçe ile oynarken eli ayağı tutmuyor. Maç başladı, Fenerbahçe topu aldı, oyunu istediği gibi yönlendirdi.

Haberin Devamı

Mourinho’dan bilinen hamleler

Ev sahibi tam takım defans yapıyor, ani atak organizasyonlarını da beceremiyordu. Fenerbahçe’nin üstün oynadığı devre ‘bu da kaçar mı?’ dediğimiz pozisyonlar yoktu. Şans bulan En-Nesyri’nin tek olumlu hareketini göremedik. Szymanski, Fred, Tadiç işi idare ediyor, İsmail Yüksek savaşıyordu. Bu yarının yıldızı Maximin oluyordu. Önce şık bir gol atıyor, sonra da takımına penaltı kazandırıyordu. Ev sahibi golleri yedikten sonra biraz kendine geliyor, rakip kaleye gidiyor ama gol atmayı beceremiyordu. Mourinho’yu tanıyoruz. Devre arası hamle yapmıyor. Oyunun ikinci bölümünde daha ofansif bir Kasımpaşa seyrettik. Ancak kale önü becerisi olmayan ev sahibi, golü bulmakta zorlandı. Fenerbahçe de rakip kaleye gitmekte zorlanınca son yarım saat Mourinho’nun bilinen hamleleri geldi. İrfan Can ve Dzeko sahaya, En-Nesyri ile Maximin dışarıya.

Haberin Devamı

Zorlanmadan kazandı

İrfan Can girince Tadic de sol kanada geçti. Son bölümde Kasımpaşa yüklendi, Fenerbahçe ani atak kovaladı. İki taraf da kale önü iş bitiriciliğinden ve becerisinden yoksun olunca maç ilk yarıda atılan gollerle bitti. Fenerbahçe sonuçta bir deplasman maçını ‘güle oynaya’ zorlanmadan kazandı. Şimdi gözler Galatasaray maçına çevrildi. Hep beraber Mourinho’nun bu 90 dakika için hünerlerini ve planlarını bekleyelim deyip yazıyı noktalayalım.

YORUM YAZ