Fenerbahçe 11’i

Abone Ol Google News

Kim ne derse desin, Fenerbahçe transferde en önemli oyuncusunu, Ferdi Kadıoğlu’nu kaybetti. Yeri dolar mı? Tartışılır. Ferdi’nin yerine Oosterwolde oynuyor, yedeği Levent Mercan. Onun da kadroya girmesi kolay değil. Stoperler Djiku, Çağlar, Becao ve Oosterwolde (Artık sol bek dışında oynaması zor) sert oynayan oyuncular. Bu yüzden hem sakatlanmaları hem de kart görme ihtimalleri yüksek. Fenerbahçe transferde yüksek rakamlar ödeyerek 3 yabancı aldı. Mourinho ilk 11’de Saint-Maximin’i sürekli düşünürken, En Nesyri’yi banko oynatmıyor. Şimdi merak edilen Sofyan Amrabat’ın ilk maçta oyuna sahada mı, kulübede mi başlayacağı.

Haberin Devamı

Jesus unutulmasın

Portekizli hoca Amrabat’a yer açarsa takımın en çalışkan ve en faydalı oyuncusu İsmail Yüksek kulübeye geçmek zorunda kalabilir. Çünkü hoca ne Fred’den ne de Szymanski’den vazgeçmez. Maximin’i oynatmak için Tadiç’i sağ kanada, İrfan Can’ı yedeğe çeken Jose Mourinho, bu konuda eleştiriliyor. Son Alanyaspor maçında gördük ki, Maximin çıkıp, İrfan Can oyuna girip, Tadiç sol tarafa geçince takımın sahadaki ofansif aksiyonları arttı. Jorge Jesus takımın ilk 11’i için her hafta papatya falı açınca, önce kolay maçları ardından da şampiyonluğu kaybetmişti.

Haberin Devamı

Kadroyla oynamak sıkıntı

İsmail Kartal’ın başarılı olmasının en büyük sebebi kadro istikrarı idi. Mourinho’nun ilk 11 seçimleri bu yüzden çok önemli. Fenerbahçe’de kadro üzerinde fazlaca oynamak sıkıntı yaratıyor. Avrupa yolculuğu için de kadro yeterli görüldü. Bakalım Fenerbahçe hem Süper Lig’de hem de Avrupa’da hedeflerini yakalayacak mı? Camia başarı için Mourinho’ya çok güveniyor. Fenerbahçe’de başarının tek karşılığı ise öncelikle şampiyonluktur.

YORUM YAZ