100 sayfalık rapor

Abone Ol Google News

Çok değil, 4 ay geriye gidelim... Fenerbahçe’de kongre öncesi hem Ali Koç hem de Aziz Yıldırım, teknik direktörlük için Jose Mourinho’nun ismini telaffuz etmeye başladılar. Dünyanın sayılı teknik adamlarından birinin Fenerbahçe’ye gelme ihtimali, camiada ve taraftarlar arasında büyük heyecan yarattı. Başkan Ali Koç görevde oluşunun avantajını kullanıp Mourinho ile kısa zamanda anlaştı. Başkan o günlerde yaptığı açıklamalarda, “Mourinho’ya sportif direktörümüz 100 sayfalık bir rapor sundu, bundan çok etkilendi ve teklifimizi hemen kabul etti” ifadelerini kullandı. Samsunspor maçından sonra sahaya sürdüğü 11’ler, yaptığı hamleler ve oynattığı beğenilmeyen futbol yüzünden Mourinho fazlaca eleştirilmeye başladı.

Haberin Devamı

Neler yazıldı?

Benim kafama takılan ise Branco’nun, vatandaşına verdiği 100 sayfalık rapor. Mourinho’nun çok etkilendiği bu raporda neler yazıldı? Fenerbahçe’nin büyüklüğü, taraftarının heyecanı, gözü karalığı, duygusallığı, fedakârlığı, şampiyonluk özlemi nasıl anlatıldı? İsmail Kartal yönetiminde rekor puan toplayan ve şampiyonluğu kıl payı kaçıran takım 1-2 takviye ile mutlu sona ulaşabilir dendi mi? Bunlar dendiyse, Mourinho takımın yapısıyla neden bu kadar oynadı? İlk 11’i belli ve başarılı olmuş bir takımı kısa sürede nasıl keyif vermeyen bir takıma çevirdi? İşte bu yüzden bu 100 sayfalık raporu inanılmaz merak ediyorum. Çok gizli değilse Mario Branco bu raporu bizlerle paylaşıp, merakımızı giderebilir mi?

Haberin Devamı

Dün yok bugün var

Yoksa vatandaşına, “Çok varlıklı bir başkanımız var. Para problem değil. Kral gibi yaşarsın. Hayatında ilk defa böyle bir yapıda çalışacaksın” mı dedi? Mourinho 100 sayfalık rapordan etkilenerek Fenerbahçe’ye gelmiş. Bizler onun buraya dersini çalışarak geldiğini düşünmüştük. Ama bu Fenerbahçe’yi izlemek için Mourinho’ya hatta teknik direktöre ihtiyaç yok! Portekizli, medyayı pek sallamıyor ama böyle giderse yakında onu da kimse sallamaz. Çünkü futbolda ‘dün yok bugün var! gerçeğini bir daha hatırlatalım.

YORUM YAZ