Golün kıymetini bildi

Abone Ol Google News

Galatasaray için Fenerbahçe'nin yaşadığı kayıp ve Başakşehir'e kupada elenmek, biraz daha kontrollü bir oyun başlangıcı getirdi. Yine de bu kontrollü oyunun Kerem, Oliviera, Mertens ve Torreira ile getirdiği fırsatlar biraz Başakşehir savunması, biraz da Muhammed'in doğru yerlerde bulunması ile golü getirmedi. Başakşehir ilk bölümden sonra topla biraz daha fazla oynayınca ve Mertens, Kerem, Rashica aynı anda vasat oynayınca pozisyon bulmak daha zor oldu Galatasaray için.

Haberin Devamı

İkinci yarıda farklı oyun

Maçın ilk yarısının uzatmalarında Deniz Türüç hatası ile gelen penaltı İcardi'nin golü ile sonuçlanınca skor tabelası değişmiş oldu. Başakşehir 2. yarıya biraz daha fazla adamla öne çıkarak başladı. Golün güven ve daha iyi oyun getirmesi gerekirken rahatlık seviyesi yüksek olunca Galatasaray tedirgin, Başakşehir gole yakın bir oyun oynadı. Bu bölümde Kazımcan'ın ters vuruşunun direğe çarptığı pozisyon Galatasaray için şans anı oldu.

Doğru hamleler

Başakşehir'in pas trafiği artınca son bölümde Zaniolo ve Midtsjö hamleleri geldi. Bu hamlelerle Galatasaray oyun olarak da tempo olarak da maça geri döndü. Ancak gol için Abdülkerim ile gelen denemeler sonuçsuz kaldı. Sezonun bu bölümü için oyun değil skor önemliyken Galatasaray attığı golün kıymetini bilerek sezonun en kritik virajını dönmeyi başardı. Maçın en iyisi de bana göre sahanın her bölgesine basan, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Torreira oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ