Temiz Sayfa!

Abone Ol Google News

18 Temmuz’da başta hiç demokratik gözükmeyen ancak gün geldiğinde başa baş ve iki adaylı bir yarış ile gerçekleşen, başkanın ve yeni yönetimin belirlendiği bir TFF seçimi yaşandı. Beklentinin aksine İbrahim Hacıosmanoğlu 5 oy farkla yeni TFF Başkanı olarak seçildi. Öncelikle kendisini tebrik ediyorum, umarım bu sonuç ülke futbolumuz için hayırlı olur.

Haberin Devamı

Mehmet Büyükekşi dönemini, olanları vs. konuşmanın artık bir anlamı yok, zaten aylarca buradan yazdık. Olaylar herkesin malumu. İyisiyle, kötüsüyle bu dönem geride kaldı. Artık önümüze bakmanın ve sorunları değil çözümleri konuşmanın vakti. Naçizane, alanıma hizmet eden, marka değerine katkı sunacağımı düşündüğüm 5 maddeyi aciliyetine göre sıralamak gerekirse;

  • Hakem yetiştirme sisteminin gözden geçirilmesi – Hakemlerin sağlıklı ortamlarda maç yönetmesi – Hakem ödül & ceza sisteminin net bir şekilde belirlenmesi ve kamuoyu ile paylaşılması
  • Zeminlerin Avrupa standartlarına getirilmesi – denetlenmesi
  • Yabancı kuralının bir kereliğine düzenlenmesi ve hayatın/dünyanın/ülkenin dinamikleri değişmedikçe değişmemesi. Anayasa’nın ilk 4 maddesi gibi dokunulmaz olması gibi düşünebiliriz.
  • Kulüp bütçelerinin bir bölümünün altyapıya aktarılması ve bunun denetlenmesi
  • Amatör ve alt liglerin ülke futbolunun lokomotifi konumuna getirilip, şartlarının, kurallarının düzenlenmesi ve denetlenmesi

Sonrasında ise futbolun tüm paydaşlarıyla düzenli olarak, 3 ya da 4 ayda 1 olacak şekilde kamuoyuna açık toplantılar yapılması ve sonuçların paylaşılarak şeffaf bir iletişimin sürdürülmesi.

Bu yazdıklarım tabi ki “wishful thinking” dediğimiz yani Türkçe’ye hüsnükuruntu olarak çevirebileceğimiz niyetler gibi gelebilir. Kamuoyunun minicik bir parçası olarak bunları yazmak ve sıralamak boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Bu yeni dönemi temiz sayfa olarak görüp; ortamı germek yerine sakinleştirmeyi, sorunlara odaklanıp büyütmek yerine çözüme katkı sağlamayı, medya ve kamuoyu da kendine bir görev gibi görmeli. Tabi eleştirelim, bir sorun varsa ortaya dökelim ama bunu yaparken niyet okumadan yapalım. Düşmanca değil, nötr bir şekilde iletişim kuralım. Hepimiz bu gemideyiz, gemi büyüyüp güzelleşirse herkes büyür, herkes mutlu olur.

Haberin Devamı

Şimdi yeni yönetime destek zamanı, birlik olma zamanı. Güzelce rekabet edilen, Avrupa’da bol bol başarı konuştuğumuz, ligde 3-4 takımlı yarışa şahit olduğumuz şahane bir yıl olur umarım.  

 

 

 

 

YORUM YAZ