İkonik Gece

Abone Ol Google News

Çekya maçı öncesi hayallerimi yazarken, bu hikayeyi en romantiğimiz bile tahmin edemezdi herhalde. Turnuva ağacı, terse düşen favoriler, en formda takım Avusturya… Önce Çekya’yı yine kısmen epik bir maçla saf dışı bıraktık. Kısmen diyorum çünkü öyle bir Son 16 turu oynadık ki Avusturya’ya karşı, yakın tarihimizin belki de tüm tarihimizin en çarpıcı ve ikonik maçlarından biriydi. Turnuvaya gelirken, başladığımızda neredeyse Çekya maçı başında ayrışmalarla, tartışmalarla, saçma sapan gündemlerle meşgul ettiğimiz Milli Takım’ımız öyle bir mücadele, öyle bir karakter ortaya koydu ki, bunların hepsine kulaklarını tıkadıklarını ve takım içinde hiçbir sorun olmadığını gösterdi. Bizim Çocuklar bu anı, bu başarıyı, hepimize rağmen (!) sonuna kadar hak etti, gurur duyuyoruz.

Haberin Devamı

Maçın son saniyesinde, 0.94 xG değeri olan yani aynı pozisyonda 100 kafa vuruşu yapılsa 94’ü gol olması beklenecek bir pozisyonu çıkaran, tüm dünyanın manşetinde yer alan, resmen çeyrek finali ülkeye hediye eden Mert’e ayrı bir parantez açmak lazım. Zaten tüm maç çok iyi oynamıştı, yan toplardaki rahatlığı ve güveni, ikinci yarının ortasında birebir kaldığı pozisyonda da müthişti. Ama son yaptığı kurtarış nesiller boyu konuşulucak, milli takım ile ilgili bir ortamda konuşulurken anılmadan geçilecek bir kurtarış değil. Hala etkisindeyiz, ellerine, kollarına sağlık Mert.

Haberin Devamı

2 Temmuz sabahı Merih’in seneler önce oynadığımız Fransa maçındaki Merih olarak uyandığını bilmeden izlemeye başlamıştık maçı, 90 dakika sonunda ise onun artık “Avusturya maçındaki Merih” olacağını hiç bilmeden hem de… Tartışmasız kariyer maçı. Muazzam performans, hücumuyla, savunmasıyla, turnuvaya sorunlu ve eksik başladığımız stoper bölgemizden bu katkıyı almak çok kıymetli. Bu özgüven tazelenmesi, Merih’ten bağımsız takıma da çok katkı verecektir.

Arda, Orkun, Kaan, İsmail… tüm takım, tüm teknik heyet, herkes yüreğini, emeğini ortaya koydu. Sabaha kadar övsek az, sabaha kadar konuşsak az. Dün gece için, yaşattığınız tüm duygular için tekrar teşekkürler çocuklar!

Gelelim Fasulyenin Faydalarına…

Bu dakikadan sonra her şey mümkün, bu dakikadan sonra her şey ihtimal dahilinde. Hayal kurmayacaksak, neden geldik çeyrek finale, hayal kurmayacaksak neden dün Mert’in kurtarışında gol atmış gibi sevindik. Tabi ki kuracağız, haydi başlayalım…

Dün akşamdan ağzımda kalan tek kötü tat İsmail’in sarı kart cezalısı olması. Maalesef turnuvada oyun olarak şeklimizi değiştiren oyuncu İsmail oldu. Pozitif olarak ise cebimizde Hakan’ın dönüşü var, onu özellikle ikinci yarı çok aradık. En önemlisi de Kenan-Kerem değişikliği ve cezalı oyuncular dışında iskeletimizin ve 11’imizin büyük oranda netleşmiş olması. Kimsenin kafasında soru işareti olmadan Hollanda’ya karşı rahatlamış, beklentileri karşılamış bir milli takım göreceğimize eminim. Her anlamda pozitif yansıyacaktır. Gelelim portakallara… Çeyrek finalde Slovenya, Slovakya, Romanya çekmek zaten lüks olurdu, kaldı ki bu seviyede yine karşılaşabileceğimiz en makul takımlardan biri Hollanda. Dün maçtan sonra yanımdaki arkadaşım Hollanda’nın ilk 11’ini sayınca bir fena olmadık değil tabi. Van Dijk, Nathan Ake, Cody Gakpo, Memphis Depay diye gidiyor liste. Ama bizim çoçuklar da artık kendini kanıtlamış, rahatlamış bir şekilde aynı dünkü gibi tam konsantre ve mücadele ederse, neden olmasın… 

Haberin Devamı

 

YORUM YAZ