Dakika 1 Gol 1

Abone Ol Google News

TFF yönetiminin değişmesiyle beraber temiz bir sayfa umudu, çelişkilerin azalma ümidi, sürekli suçluyu dışarıda, hakemde arama çabalarının en azından bir süreliğine de olsa azalacağına dair inancım ilk haftadan yerle yeksan oldu. Özellikle geçtiğimiz sezon biterken ya da dönem dönem duyduğumuz “artık hakem konuşmayacağım” sözlerini verenler dahil herkes ilk haftadan hakem konuşmaya başladı. Tweet atanlardan, Youtube yayınlarında bangır bangır yangın yapanlardan, hocalar dahil kamuoyu ve paydaşlara kadar çoğunluk yine hakemleri konuşmaya ilk haftadan başladı. Bu sene bir de dünyanın en medyatik ve açık sözlü hocası Mourinho’da burada ve o bu yangına, tarzı gereği brükle gidecek bir karakter. Artık net bir şekilde ortada, derdimiz üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Başımıza gelen her şey bize müstahak. Çok yazık, bakalım hakemleri korumakla ilgili şu ortamda TFF nasıl bir aksiyon alacak merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

TFF’ye hakemleri korumakla ilgili bir öneri demişken, sorundan bahsedip çözüm önerisi sunmamak olmaz. Premier Lig bu sene çok güzel sonuçlar vereceğini düşündüğüm bir uygulama hayata geçirmiş. Dünyanın her yerinde hakem hataları oluyor, sorunlar çıkıyor. Sorunlara nasıl yaklaştığınız marka değerinizi ve liginizin konumunu belirliyor. Premier Lig, “Premier Lig Maç Merkezi” adı altında bir X hesabı açarak, maçlardaki tüm kararları sebepleriyle birlikte canlı olarak açıklayacağı bir iletişim yapacağını açıkladı. Tek kelimeyle muazzam bir iş. Tuttuğunuz takımın maçında VAR’ın müdahale ettiği bir konuyla ilgili gerekli açıklamayı anlık olarak görebileceksiniz. Günümüz dünyasının hızına, reaksiyon süresine çok uygun bir iletişim yöntemi. Tabi ki başta aksaklıklar eminim olacaktır, İngiltere gibi futbolun beşiği dediğimiz yerde de birçok sorun çıkıyor. En azından açık, şeffaf bir iletişim ile taraftarları ve takımları olası sorunlu pozisyonlarda rahatlatacaktır. Hep söylediğim gibi, Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok, biraz Premier Lig, biraz da La Liga’yı örnek alacağız ve konularımızın çoğu çözülecek.

Haberin Devamı

Hala 5 yapabiliriz…

Önümüzdeki hafta belki de Türk futbolunun gelecek 3-4 senesini şekillendirecek ön elemeler oynayacağız. Geçtiğimiz hafta 2 Şampiyonlar Ligi, 2 Avrupa Ligi ve 1 Konferans Ligi pozisyonundayken şu an 1 Şampiyonlar Ligi elemesi, 1 Avrupa Ligi gruplar (Fenerbahçe elendikten sonra direkt gruplara kaldı), 1 Avrupa Ligi elemesi ve 2 tane de Konferans Ligi elemesi oynayacağız. Kaybedilen devasa bir şey yok, 5 takımla gruplara kaldığımız sürece, şu an 4 takıma düşmüş Çekya’yı 9.luk yarışında geri bırakabiliriz. Umarım 2 hafta sonraki yazımda, 5 tane takımımızın gruplarını değerlendirme fırsatımız olur. Türk futbolu için kritik virajlardan biri olduğunu düşünüyorum. Young Boys, Lugona, St.Gallen ve St. Patricks elemeyeceğimiz takımlar hiç değil. Türk takımlarının bu adette ve yeni formatla bu kadar fazla dışarıyla maç yapacak olması hem iç gerginliğimizi bir nebze olsun azaltır, hem de test edilerek takımlarımıza gelişim alanı sağlar. Bu satırları yazarken TFF de bu önemli maçlar sonrası olan maçları erteledi, en doğru karar, hiç tartışmanın alemi yok. Tüm takımlarımıza başarılar…

Haberin Devamı

 

YORUM YAZ