Liverpool Kıpırdadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Brendan Rodgers'ın eski takımı Swansea City ve eski kaptanı Garry Monk karşısında sezonun en iyi performansını sergileyen Liverpool, bu sezon ilk kez 4 gol atmayı başardı. Tempolu futbolun ve hücum verimliliğinin ayrıntılarına bir göz atalım:

Çakılı forvetsiz sisteme dönüş. Sturridge ve Suarez’in yokluğunda Liverpool’un önemli sıkıntılarından bir tanesi hücumda oyuncuların geçen sezonun çok altında bir hareketlilik göstermesi ve forvetlerin savunmanın arkasına fazla koşu yapmamasıydı. Balotelli kafasına estikçe maç içerisinde 1-2 kez o koşuları yapıyor, Lambert da o tarzda bir forvet değil. Brendan Rodgers bu ikiliyi kenarda bırakıp Sterling’i en öne alınca rakip savunmanın şeklini sürekli bozan bir takım gördük.

3’lü savunma ve Gerrard’ın yokluğu. Bunu yazarken bile insan şaşırıyor fakat kaptanın olması Liverpool’un kendi ceza sahası önü savunmasını kırılgan kılıyordu. O pozisyona Lucas yerleştirilince takım savunması bir anda kademe atladı. Lucas’ın ikinci topları kazanmadaki başarısı ve savunmanın ona güvenmesi ile birlikte kanat bekleri daha fazla önde kaldılar. Liverpool oyunu enine genişletti. Forvet üçlüsü birbirine yaklaştı. Pas trafiği hızlandı. Topun bir kanattan diğer kanada geçişi de. Böylece bir kez daha rakip savunmayı defalarca dengesiz yakaladılar. Sonuç: Gerrard’ın ilk kez hiç dakika almadığı ve onsuz Kırmızılar’ın ilk gollerini bulduğu bir 90 dakika. Moreno ve Manquillo’nun belki de ilk kez Liverpool oyuncuları gibi gözükmeleri.

Sakho. Liverpool’un savunmasında 11’e ilk yazılacak isim. O varken Skrtel’ın performansı da artıyor. Kolo Toure’nin Afrika Kupası’na gidecek olması sanırım hiç bir Liverpool taraftarını rahatsız etmiyordur. Zaten Kasım’da aldığı “Ayın Oyuncusu” ödülü ona sezon boyu yeter.

Arsenal maçının ilk yarısının ve Burnley galibiyetinin getirdiği mental güç. Hem Rodgers hem de takımı için belki de en önemli nokta. Artık eksiklerine, kaybettikleri oyunculara rağmen toparlanacaklarına inanmaya başladılar. Geçen hafta Arsenal’e sezonun ilk korner golünü attılar, Swansea City karşısında ikincisini. Sezon boyunca hiç 3 maç üst üste kazanmadılar (şu an 2), Perşembe günü Leicester City ile oynayacaklar. Swansea karşısındaki Liverpool beni şubattaki Beşiktaş maçları öncesinde endişelendirdi. Tek maçlık bir performans mı yoksa ivmenin başlangıcı mı? Bunu görmek için biraz daha beklememiz lazım.
-----------
“Tabii ki de eşimi evlilik yıldönümümüzde Rochdale maçını izlemeye götürmedim. Doğum günüydü. Ben futbol sezonu içerisinde evlenir miyim? Neyse, Rochdale’in yedek takımının maçıydı.” Bill Shankly

YORUM YAZ