Penaltı hatalı kırmızı çıkmalıydı

Abone Ol Google News

Dünkü maç, alışılagelmiş derbi atmosferlerinden uzaktı. Hakem ekibi açısından beklenenden daha kolay geçti. Hakemler, çok fazla kritik karar vermek zorunda kalmadılar. Hakemlerimizin alışkanlık haline getirdiği kart hataları bu maçta da çokça vardı ama gidişatı etkileyecek sonuçlar doğurmadı. 36’da savunmanın arkasında topla buluşan Dzeko, Sanchez tarafından düşürülünce Fenerbahçeliler kırmızı kart beklediler. Karaoğlan sarı kartını çıkarttı.

Haberin Devamı

En doğrusu...

Bu pozisyon hakem yorumuna muhtaç bir pozisyondu ve hakemin sarı kart değerlendirmesine yüzde 100 yanlış diyemem. Ancak bana göre bu pozisyonda kırmızı kart çıksa çok daha doğru olurdu. Çünkü top Dzeko’nun kontrolündeydi ve topu sürerek kaleye ilerliyordu. Faule maruz kaldığında Abdülkerim sağında kalmıştı ve o yetişemeden vuruşunu yaparak, gol atma şansı oldukça yüksekti.

Futbolun doğasında olan bir temas

61’de Fenerbahçe lehine çalınan penaltıya ise katılmam mümkün değil. Fred’e Abdulkerim’in faulü gerektiren bir müdahalesi yoktu. Topu Fred ortaladıktan sonra Abdulkerim’in rakibine oldukça dikkatli bir hamlesi vardı. Sonrasında futbol oyununun doğasında olan bir temas gerçekleşti. Penaltı da Abdulkerim’e çıkan sarı kart da yanlıştı.

Haberin Devamı

Tam 9 sarı! 

Maçın hakemi Atilla Karaoğlan, derbide sık sık sarı kartını kullandı. Galatasaray’dan 6, Fenerbahçe’den ise 3 oyuncu kartla cezalandırıldı. 90 dakika sonunda ise iki ekipten toplamda 9 oyuncu sarı kart görmüştü.

YORUM YAZ