Şah çekmeden mat etti

Abone Ol Google News

Galatasaray adına çok zor geçmesi beklenen derbi, Okan Buruk'un muhteşem oyun zekasıyla kolaya döndü. Maç öncesi Fenerbahçe'nin savunmada Çağlar - Becao ikilisiyle başlayıp savunma hattını daha geride kurmasını bekliyordum. Jose Mourinho, Çağlar-Djiku yaparak ön alanda baskı yapmayı tercih etti ki bu tam da Galatasaray'ın istediği şeydi.

Haberin Devamı

DİKİNE PASLAR ÇARESİZ BIRAKTI

Dzeko'nun arkasından da dörtlü bir hat şeklinde baskı yapmaya kalkınca, Galatasaray dikine paslarla orta alanı çok rahat geçmeye başladı. Özellikle Sara ve Torreira'nın pas kalitesi Fenerbahçe'nin ön alan baskısını kırmayı çok kolaylaştırdı.

SARA EŞİĞİ ATLADI

Gabriel Sara, Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ve Gaziantep FK maçlarında gösterdiği performansla taraftarlara umut vermişti. Sara için, Kadıköy'de oynanacak maçın eşik maçı olacağını söylemiştim. Performansı, attığı gol, pas kalitesi ikili mücadelelerden kaçmamasıyla bu eşiği atladı.

OKAN BURUK'TAN KUSURSUZ MAT!

Jose Mourinho, Galatasaray'a karşı ligin ilk maçından itibaren yaptığı açıklamalarla psikolojik savaş yöntemini seçmişti. Okan Buruk ise şah çekmeden mat etti!

Haberin Devamı
YORUM YAZ