Portekiz değil biz kendimizi yendik

Abone Ol Google News

Euro 2024'teki ikinci maçımızda büyük umutlarla sahaya çıktığımız maçta, önce Vincenzo Montella'nın tercihleri sonra da sahadaki oyuncuların kötü performansı sonrası sahadan 3-0 mağlup ayrıldık.

Haberin Devamı

Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'da zaman zaman ileri uçta ve sağ açıkta şans bulsa da gerçek mevkisi sol açık olan bir oyuncu. Montella, Barış Alper'i sol açık dışında hücumun her yerinde denedi. Ferdi ile önlü arkalı oynamaları halinde turnuvanın en iyi sağ kanatlarından birine sahip olacağımız yerde bunu asla denemiyoruz. Bu tercihi anlamak mümkün değil.

TOPSUZ OYUNDA YOKUZ

3-1 kazanılan Gürcistan maçından sonra da yazmıştım. Milli Takım, topsuz oyunda ne yapacağını kesinlikle bilmiyor, daha da acısı ne yapması gerektiğinde en ufak bir fikri yokmuş gibi bir görüntü veriyorlar. Portekiz gibi, Avrupa futbolunun en iyi isimlerinden diyebileceğimiz orta alan oyuncularına sahip, belki de en büyük silahı paslaşma kalitesi olan takımdan topu haliyle alamadık. Topsuz kaldığımız her anda da rakibe teslim olduk.

Haberin Devamı

Ceza sahamıza kısa paslarla o kadar sık ve rahat girdiler ki, maç boyu sadece üç isabetli şut atmış olmaları bizim için büyük şanstı.

NEDEN MİLLİ TAKIM'A ALINDILAR?

Turnuva öncesi herkesin ilk 11 oynayacağı konusunda hemfikir olduğu birçok oyuncu yedek kalmaya devam ediyor. Bu oyuncular iki maçta da oynayamayacak kadar sakatlıkları varsa neden Milli Takım'a alındı.

En önemlisi de tarihimizin en iyi jenerasyonu dediğimiz kadromuzun neden ideal bir 11'i yok. Birçok farklı mevkilerde görev yapabilen oyuncumuz var. Maça göre oyuncu rollerinde yapılan değişiklikler olabilir, ancak her maça farklı 11 ile çıkmak zaten birlikte oynama alışkanlığı olmayan kadromuzun verimini daha da düşürüyor.

YORUM YAZ