Osimhen Ramon Unzaga'yı onurlandırdı

Abone Ol Google News

Milli ara öncesi Alanyaspor'u mağlup eden, ancak oyun olarak hiç tatmin etmeyen Galatasaray, Antalyaspor maçıyla geri dönmeyi başardı. Son haftaların en çok eleştirilen isimlerinden biri olan Mauro Icardi sakatlığını tamamen atlattığını ve yavaş yavaş form tutmaya başladığını gösterdi. Mertens de dün akşam takımın en etkili isimlerinden biri olmayı başardı, ancak bunda Antalyaspor'un Galatasaray'a çok geniş alan bırakmasının da payı vardı.

Haberin Devamı

İYİ OYUNU STANDARTLAŞTIRDILAR

Yunus Akgün ve Gabriel Sara artık tam anlamıyla bu takımın vazgeçilmez parçaları olduklarını kanıtladılar. Aynı Lucas Torreira gibi sahada en iyilerden biri olmaya izleyenleri alıştırdılar. Galatasaray'ın rakip orta sahasını çok hızlı dikine geçmesinde iki ismin çok büyük payı var.

GALEANO YAŞASAYDI OSIMHEN'İ AYAKTA ALKIŞLARDI

Uruguaylı dünyaca ünlü Yazar Eduardo Galeano’ya göre röveşata, "Şili’nin liman kenti Talcahuano’nun stadında Ramon Unzaga tarafından icat edildi." Galeano, Gölgede ve Güneşte Futbol kitabında, Unzaga’nın "Sırtı yere dönük şekilde, ayaklarıyla havada ani bir makas hareketi ile topu arkaya vurarak gerçekleştirdiğini" yazar. Osimhen'de Antalya'da önce rakipten kendisini ve topu kurtarışı ardından muhteşem röveşatasıyla Ramon Unzaga'yı adeta onurlandırdı.

Haberin Devamı

Osimhen futbola, gol atmaya o kadar aç bir görüntü veriyor ki izlerken onu futbolseverlere hissettiriyor. Girdiği dakikada yorgun olan Antalyaspor savunmasına adeta kabus oldu. Attığı golde muhteşem bir ayrıntı var. Rakip savunmacı sırtıyla Osimhen'e temas edip bozmayı ve hatta belki takımı lehine faul almayı düşündü, ancak öyle zamanında kendini geri çekti ki bu oyuncu boşa giderek yere düştü. Galatasaray'ın muhteşem golcüsü de klasına yakışır bir şekilde Pele'yi hatırlatacak bir röveşata ile takımının üçüncü golünü attı.

 

YORUM YAZ