Hücumda tutkumuz, savunmada ruhumuz

Abone Ol Google News

Leipzig'deki tarihi maç öncesi tüm Avusturya ve hatta Avrupa, Türkiye'nin Euro 2024'e veda edeceği konusunda hemen hemen hem fikirdi. Avusturya, 2024 yılında oynadığı yedi milli maçın altısında ilk dakikada rakiplerine gol atmayı başarmıştı. Takımın başında da dünya futbolunun önde gelen isimlerinden Ralf Rangnick vardı.

Haberin Devamı

UNUTTULARI BİR ŞEY VARDI!

Futbolun oynanmaya başlandığı, tarihteki o ilk günden bugüne hiçbir teknik adam maçın 90 dakikasını planlayamazdı. İşte o anlarda tutku ve ruhun devreye girmesi bütün teknik-taktik planların birer çöp olmasına sebep oldu.

ROCKY BALBOA'NIN DEDİĞİ GİBİ

Dünya sinema tarihinin kült filmi Rocky Balboa'nın 2006 yılındaki bölümünde İtalyan aktör Sylvester Stallone; "Önemli olan ne kadar sert vurduğun değil, aldığın ağır darbelere rağmen yoluna devam edebilmendir. Ancak böyle kazanabilirsin!" diyordu. İşte bu söz Türkiye'nin Euro 2024 macerasının en iyi özeti. Yeri gelecek darbeler alacaksın, yeri gelecek üstüne çamur bulaşacak ama asla vazgeçmeyeceksin!

A Milli Takım, oyuna gireniyle, çıkanıyla zaman zaman hatalar yapsalar da birbirinin kademesine girerek muhteşem bir adanmışlık ve takım ruhuyla Avusturya'yı geçerek çeyrek finale yükseldi. Bu peri masalı hiç bitmesin...

Haberin Devamı
YORUM YAZ