Bu takımın tek bir sorunu var

Abone Ol Google News

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ndeki üçüncü maçında İsveç ekibi Elfsborg'u sahaya alışılmışın dışında bir dizilim ve sistemle çıkarak 4-3 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar ilk yarıda rakibini ezdi geçti, ancak ikinci yarı 'Yine mi?' dedirtti. Galatasaray, Beşiktaş maçında bu sistemle çıkacağına ihtimal vermiyor. Aksi intihar olur. Okan Buruk asıl, sistem üzerine değil, bu kadar kolay gol yeme hastalığı üzerine kafa yormalı. Çünkü bu takımın tek sorunu kolay gol yeme hastalığı!

Haberin Devamı

BU SİSTEMLE BİRAZ ZOR

Okan Buruk hem Antalya'da iki gol atan Icardi'yi hem de aynı maçta muhteşem bir gol atan ve sakatlığını atlatan Osimhen'i birlikte oynatmak ve dahi orta alanda eksik kalmamak için üçlü savunma oynatmak zorunda kaldı. Hücumda gayet aktif, rakibine nefes aldırmayan gerçekten göze hoş gelen oyun bir sergileyen bir takım izlesek de savunma için aynısını söylemek zor. Özellikle top rakibe geçtiğinde bir sol bek gibi oynamak zorunda kalan Yunus Akgün savunma konusunda zor anlar yaşadı. Sol taraf bu sistemde ciddi şekilde alarm verdi. Igor Tudor zamanında Galatasaray dörtlü savunma ile çok iyi bir performans sergilerken, Hırvat teknik adamın bir anda yaptığı üçlü savunmaya dönüş takımı haftalarca bocalamak zorunda bırakmıştı. Okan Buruk'un üçlü savunmayı denemek için bu maçı seçtiğini ve takımı bu sistemde görmek için Elfsborg karşısına böyle çıktığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

ICARDI'NIN YENİ ROLÜ

Galatasaray ileride iki forvetle değil, yine tek forvetle oynadı. Icardi adeta serbest bir oyun kurucu gibi sahanın her yerinde gezerek takımın hücumlarına şekil verdi. Beklediğimden daha iyi bir performans gösterdi.

SARADONA!

Gabriel Sara için iyi oyunu artık standartlaştırdı demiştik. Elfsborg maçında da buna devam etti. Hem hücumda hem savunmada takıma çok büyük katkı veriyor. Barış Alper'in golünde attığı pas adeta Maradona'ya selam gönderir gibiydi. Ama sahada Maradona yok, Saradona var!

YORUM YAZ