Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt tarihe geçti! Filenin Sultanları rekorlara doymuyor

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, kupalarla geçen 2023 yazının ardından adından söz ettimeye devam ediyor. Önceki akşam Milletler Ligi'nin ikinci haftasının ilk maçında Almanya'yı 3-1'le geçen Filenin Sultanları, dünya sıralamasında zirvedeki yerini korurken, Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş de tarihe geçti. İşte detaylar...

Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt tarihe geçti! Filenin Sultanları rekorlara doymuyor

Milletler Ligi'nin ilk haftasını 2 mağlubiyet, 2 zaferle kapatan Filenin Sultanları, VNL'in ikinci haftasında zaferle başladı. İlk setini kaybettikleri Almanya karşılaşmasında sonradan açılan Sultanlar, maçı 3-1 kazanmasını bildi. Ayrıca bu skorla da dünya sıralamasında zirvedeki yerini korudu.

Haberin Devamı

GÜNEŞ, TARİHE GEÇTİ

Almanya karşılaşması sonrası Zehra Güneş de bir rekora imzasını attı. Almanya karşısında yaptığı 5 blokla 203 blok sayısına ulaşan Güneş, Milletler Ligi tarihinde 200 blok sayısına ulaşan ilk oyuncu oldu.

FİLENİN SULTANLARI'NDA SAKATLIK ŞOKU

BİR REKOR DA EBRAR'DAN

Öte yandan ulaşılması güç bir rekor da diğer bir Milli yıldızımız Ebrar Karakurt'tan geldi. İtalya ve Rusya'da  sezonun en skorer ismi olarak adınan söz ettiren Karakurt, 1128 sayı ile VNL tarihinin en çok sayı üreten ismi oldu.

YORUM YAZ