TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan Melissa Vargas itirafı 'Bu benim işim görmeyecek dedi istemedi'

Hali hazırda Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı olan ve geçtiğimiz günlerde TVF Başkanlığı için bir kez daha adaylığını açıklayan Mehmet Akif Üstündağ, katıldığı bir programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Seçim süreci hakkında konuşan Üstündağ'ın, Filenin Sultanları'nın yıldızı Melissa Vargas hakkında yaptığı itiraf sosyal medyanın gündemine damgasını vurdu.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan Melissa Vargas itirafı 'Bu benim işim görmeyecek dedi istemedi'

Son iki dönemdir Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı olarak görevini sürdüren Mehmet Akif Üstündağ, geçtiğimiz günlerde 18 Ekim’de düzenlenecek olan Türkiye Voleybol Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulunda başkanlığa bir kez aday olacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı
Melissa Vargas'ın Türkçe ile imtihanı

'TEKLİF GELDİ'

TRT Spor ekranlarında açıklamalarda bulunan Mehmet Akif Üstündağ "Seçimi kazandığım takdirde, FIVB Konsey Başkanlığı teklifi edildi ve tek aday olarak. Bizde federasyonlarda şirketlerde icra kurulu çok kullanılır, orada icra yok konsey başkanlığı var." dedi. 

'TÜRKİYE AVRUPA'DAKİ İKİ EKOLDEN BİRİ'

Türk voleybolunun Avrupa'daki voleybol dünyasında büyük bir pay sahibi olduğunu söyleten Üstündağ sözlerine şöyle devam etti:

"Avrupa'da iki ekol var; Türkiye ve İtalya. Şimdi size şunun garantisini verebilirim. Şampiyonlar Ligi'nde final4'daki 4 takımdan %100 en az ikisi Türk olacak. %51'de üçü Türk 1 İtalyan takımı olacak."

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağdan Melissa Vargas itirafı Bu benim işim görmeyecek dedi istemedi

'EN GENÇ YAŞ ORTALAMASI BİZDE'

2006'da Başkan vekili olduğu günden bu yana Türk voleybolunun geliştiğini belirten Üstündağ şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Erkeklerde tarihimizde ilk defa Olimpiyat Elemesi oynadık, VNL'e ilk kez çıktık, 2 defa üstü üste Altın Lig şampiyonu olduk. Bununla da kalmadık şu an dünyanın en genç yaş ortalamasına sahibiz. Şu an takımda oynayan 2000-2002 doğumlu 3-4 tane çocuklar var. Bakıyorum ben 2006 Federasyon başkan vekili olduğumda o çocuklar 4 yaşında. 4 yaşındaki o çocuk voleybolu bilmiyordu belki. Bugün Türkiye'nin gururu, şu an saydığım kategorilerde yarışmacı."

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağdan Melissa Vargas itirafı Bu benim işim görmeyecek dedi istemedi

'BU İSİM KİM?'

Öte yandan Üstündağ hem Filenin Sultanları'nın hem de Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın yıldızı olan Melissa Vargas hakkında flaş bir itirafta bulundu. Yıllar önce Vargas'ı bir antrenörün istemediğini söyleyen Üstündağ sözlerini şöyle noktaladı:

"Ben bu Vargas'ı çok önceden 16 yaşındayken Türkiye'de çok saygın ve elit bir kulübe getirmesini sağladık, kulübün ve hala görev yapan o dönemin antrenörü "bu daha yaşı genç, sakatlığı da var ve benim de işimi görmeyecek" dedi. Seçim öncesi olduğu için isim vermem ama bunu herkes biliyor. "

YORUM YAZ