TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Voleybolda hedef büyük

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Olimpiyatlar hakkında, “Spor kamuoyunun ve dünyanın beklentisi çok yüksek. Bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak için tüm paydaşlar çalışma içerisinde” dedi

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Voleybolda hedef büyük

26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan 33. Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılacak olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın hazırlık süreçlerini Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ değerlendirdi. Üstündağ’ın sözlerinden ön plana çıkanlar şöyle oldu: “Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye Voleybol Kadın Milli Takımımız’dan tüm spor kamuoyunun, ülkemizin, Avrupa’nın ve dünyanın beklentisi çok yüksek. Geçen yıl Milli Takımımız 22 maçın 22’sini kazanarak namağlup bir süreç yaşadı. Bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak için ben, ekibim, takımım, taraftarlar ve kulübümüz kısacası tüm paydaşlar çalışma içerisinde.”

Haberin Devamı

‘Kürsüde yerimizi alırız’

“Olimpiyatın seyircili olması ve Avrupa’da düzenlenmesi futbol örneğinde olduğu gibi taraftar desteğini hep birlikte gördük. Biz geçen yıl Avrupa’da yaptığımız müsabakalarda gerek Almanya’da, gerekse Belçika’da taraftar desteği ile kendimizi evimizde gibi hissetmiştik. Biliyorsunuz ki bu sene Olimpiyatlar’ın da 100. yılı. Geçen sene de Cumhuriyetimiz’in 100. yılıydı. Dolayısıyla bize hep 100. yıllar nasip oldu. İnşallah Paris Olimpiyatları’nda kürsüde yerimizi alırız.”

‘Güzel bir süreç geçiririz’

“Türkiye takım sporlarında, daha hiç kürsüde yer almadı. İnşallah kürsünün de en iyi yerinde yer alırız. Öncellikle grup etabını düşünüyoruz. Grupta; Türkiye, İtalya, Hollanda ve Dominik olmak üzere 4 takım var. Burada, ilk etapta ilk 2’de yer almak istiyoruz. İlk maçımız Hollanda ile başlayacak. Sonrasında Dominik ve grubun son maçında turnuvanın favorilerinden İtalya ile oynayacağız. İnşallah, hiçbir sakatlık yaşanmadan güzel bir süreç geçiririz.”

YORUM YAZ