Sultanlar ve Efeler Ligi’nde büyük heyecan başladı

Voleybolda, KupaVoley grup maçları, erkeklerde Şampiyonlar Kupası finaliyle yeni sezon yavaş yavaş kendini gösterirken, uzun bir maraton olan Sultanlar ve Efeler Ligi’nde de heyecan hafta sonu oynanan maçlarla resmen başladı... Liglerin ilk haftasında son şampiyonlar Halkbank ve Fenerbahçe galibiyetle açılışı yaptı.

Sultanlar ve Efeler Ligi’nde büyük heyecan başladı

Olimpiyatı geride bıraktığımız 2024 yılında yaşadığımız milli sezon sonrası, kulüpler bazındaki yeni sezon heyecanı liglerde de başladı... KupaVoley’deki grup maçları ve 1 Ekim’de erkeklerde oynanan Şampiyonlar Kupası finali sonrası, uzun soluklu maraton olan; Vodafone Sultanlar Ligi ile SMS Grup Efeler Ligi’nde ilk hafta maçları geride kaldı.

Haberin Devamı

Efeler Ligi’nde 4 maç 3-2 bitti!

Yeni kadroları ve yeni hedefleriyle yeni sezona giriş yapılırken, Efeler Ligi’nin ilk haftasında oynanan maçlarda inanılmaz bir çekişme vardı. Develi Belediyesi’nin çekilerek ‘Mahalli Lig’e düştüğü Efeler Ligi’nde oynanan 6 maçtan 4’ü ‘3-2’lik skorla tamamlandı...

Halkbank 2-0 geriden gelerek Cizre’yi yendi

Sezonun açılış maçını son şampiyon Halkbank, Şırnak deplasmanında Cizre Belediyespor karşısında oynadı... KupaVoley’de çeyrek finale kalamayan Cizre evinde ağırladığı zorlu rakibi Halkbank karşısında 2-0’lık üstünlük kurdu. Ancak Ankara ekibi, kalan bölümde kendini toparladı üst üste 3 seti de alarak (25-23, 25-22, 22- 25, 15-25, 21-23) 3-2’yle sezonu galibiyetle açtı. Cizre üstünlüğünü koruyamasa da güçlü rakibinden 1 puan almayı başardı.

Haberin Devamı

İzmir derbisi Altekma’nın oldu

Altekma-Arkasspor arasında da büyük çekişme yaşandı. Şampiyonlar Kupası sahibi Arkasspor, KupaVoley’de çeyrek final bileti alan Altekma karşısında 3. setin sonunda 2-1 öne geçse de bunu koruyamadı, deplasmanda rakibine 3-2 kaybetti. Aynı şekilde Spor Toto ağırladığı Türşad’ı 3-2 yenen bir başka takım oldu. Geçen sezonun dikkat çeken takımlarından Alanya yine rakiplerine gözdağı verdi. Galatasaray deplasmanındaki maça 1-0 üstünlükle girip yapan Alanya 2-1 geriye düşse de dengeyi sağladı ancak sonunu getiremedi. Sarı-Kırmızılılar çekişmeli maçta Alanya’yı 3-2 mağlup etti. Son finalist Fenerbahçe ise, Bursa BŞB. deplasmanından 3-1’lik zaferle döndü. Geçen sezon Avrupa’da ilkleri başaran Ziraat Bankkart da konuk ettiği Akkuş Belediyesi’ni set vermeden rahat bir şekilde geçti.

Galatasaray Vakıfbank’a set vermedi

Sultanlar Ligi’nde ise en sürpriz sonuç, Galatasaray-Vakıfbank arasında oynanan maçta yaşandı. İyi bir takım kuran Sarı-Kırmızılılar, güçlü rakibi Vakıfbank’ı set vermeden yendi. Son şampiyon Fenerbahçe, THY karşısında rahat bir galibiyet alırken aynı şekilde son finalist Eczacıbaşı da ligin yeni ekibi ArasKargo’yu 3-0’la geçti. Ligin bir diğer yeni ekibi olan ve Play-Off hedefiyle yola çıkan Bahçelievler de genç kadrosuyla yola çıkan Nilüfer’i deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Kadınlar Şampiyonlar Kupası 16 Ekim’de sahibini bulacak

2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası İstanbul’da oynanacak. Kupa mücadelesinde 16 Ekim 2024 Çarşamba günü, geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe Medicana ve geçen yılın finalisti Eczacıbaşı Dynavit takımları karşı karşıya gelecek. Burhan Felek Spor Salonu’ndaki maç saat 19.00’da başlayacak. 2024 Erkekler AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası, 1 Ekim’de oynanmış Halkbank’ı 3-0 mağlup eden Arkas Spor şampiyonluğa ulaşmıştı.

YORUM YAZ