Filenin Sultanları, İtalyanlara direnemedi! Paris Olimpiyatları'nda ilk mağlubiyetimizi aldık

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu’ndaki üçüncü maçında İtalya ile grup liderliği için karşı karşıya geldi.. Filenin Sultanları, grupta oynadığı ilk iki karşılaşmada Hollanda’yı 3-2, Dominik Cumhuriyeti’ni de 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi garantilemişti. Paris Olimpiyatlar'ında 3. maçına çıkan Filenin Sultanları, İtalya'nın üstün oyununa direnemedi ve sahadan 3-0 mağlup ayrıldı ve grubu 2. bitirdi. Millilerimizin çeyrek finaldeki rakibi bugün oynanacak diğer karşılaşmaların ardından belli olacak.

MAÇIN DETAYLARI

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu'nun üçüncü ve son maçında İtalya'ya 3-0 yenildi.

Mücadeleye iyi başlayan İtalya, oyunun başlarında 5 sayılık (7-2) fark yakalayarak A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli'ye mola aldırdı. Moladan sonra da etkili oyununu sürdüren İtalya, setin ortalarında farkı 9 sayıya (13-4) çıkardı ve Santarelli, yine oyunu molayla durdurdu. Mücadelenin son bölümlerinde karşılıklı sayılar alınırken, ilk seti İtalya 25-14 önde tamamladı.

İkinci sette iki ülke de hücumda etkili olurken setin başları 6-6 eşitlikle geçildi. Setin ortalarına doğru 3 sayı geriye düşen (13-10) milli takım, Melissa Vargas ve Hande Baladın'ın sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da buna izin vermeyen İtalya, oyunun sonlarına doğru farkı 5 sayıya (20-15) çıkardı. Son bölümlerde de etkili oyununu sürdüren İtalya, ikinci seti de 25-16 önde bitirdi.

Üçüncü sete daha etkili başlayan taraf olan ay-yıldızlılar, setin başlarında 2 sayılık (6-8) avantaj yakaladı. Milli takım, bu avantajını setin ortalarında artırsa da (12-16) İtalya, arka arkaya bulduğu 4 sayıyla eşitliği yakaladı: 16-16. İtalya, son anları çekişmeli geçen seti 25-21, maçı da 3-0 kazandı.

Çeyrek finale yükselmeyi daha önce garantileyen ve grubunu ikinci sırada tamamlayan milli takımın bu turdaki rakibi diğer maçların sonuçlarına göre belli olacak.

Çeyrek final karşılaşmaları 6 Ağustos Salı günü oynanacak.

GALİBİYET İTALYA'NIN

Maç boyu mücadeleyi önde götüren Filenin Sultanları, 3-0 kazanarak sahadan galip ayrılan taraf oldu.

3. SETE İYİ BAŞLADIK

Filenin Sultanları, mücadelenin 3. setine daha etkili başlayan taraf olurken 12-10 öne geçti.

Haberin Devamı
İKİNCİ SETİ DE KAYBETTİK

İyi oyununu sürdüren İtalya maçın ikinci setini 25-16 kazanarak skoru 2-0 yaptı.

İKİNCİ SETE İYİ BAŞLADIK

İtalya karşısında maçın ikinci setine iyi başladık. Karşılıklı sayılarla devam eden maç 9-9'luk eşitlikle sürüyor.

İLK SET İTALYA'NIN

Mücadelenin ilk setini 25-14 kazanan İtalya, Filenin Sultanları karşısında 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı
İTALYA İYİ BAŞLADI

Maça iyi başlayan İtalya, maçın ilk bölümünde 9-3 öne geçti.

VE PARİS'TE MAÇ BAŞLADI

Filenin Sultanları'nın, ilk 2 maçını kazandığı 2024 Paris Olimpiyatları'nda grup liderliği için İtalya karşı karşıya geldiği maç başladı.

TÜRKİYE'NİN İLK ATLISI
Haberin Devamı
SULTANLAR 3'TE 3 YAPMAK İÇİN PARKEDE
SANTARELLİ'DEN MAÇ ÖNCESİ ŞOV
İlk 2 sıra çeyrek finale

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda C Grubu’nda yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, grup aşamasını İtalya maçıyla tamamlıyor. Sultanlar, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti'ni devirmeyi başardı. Gruplarında ilk iki sırada yer alan takımlar ile en iyi iki grup üçüncüsü toplam 8 takım çeyrek finale yükselecek.

Haberin Devamı
Filenin Sultanları'nın olimpiyat kadrosu

Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki Ay-Yıldızlıların kadrosunda Gizem Örge, Cansu Özbay, Melissa Vargas, Hande Baladın, Meliha Diken, Derya Cebecioğlu, Elif Şahin, Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç, Zehra Güneş, İlkin Aydın ve Ebrar Karakurt bulunuyor.

Dünya sıralamasında son tablo şu şekilde;

1- 405.03 puan | İtalya

2- 395.42 puan | Brezilya

3- 374.39 puan | Polonya

4- 372.35 puan | TÜRKİYE

5- 350.95 puan | Çin

6- 345.13 puan | Amerika Birleşik Devletleri

7- 322.26 puan | Japonya

8- 296.49 puan | Hollanda

9- 289.98 puan | Sırbistan

Sıralama açısından çok kritik maç!

Filenin Sultanları, Dünya voleybol sıralamasında 4. sırada yer alıyor. İtalya karşısında alınacak galibiyet puan sıralamasında üst sıralara yükselmemizi sağlayacak ve önemli bir puan katkısı sağlayacak.

Haberin Devamı
'Santarelli’nin takımları asla pes etmiyor'

"Her iki takımın ayrıca, yedek kulübesinde bir gücü daha var. İki coach da psikolojik açıdan çok iyi çalışıyor. Santarelli’nin takımları asla pes etmiyor ve Velasco İtalya’nın baskı ve hata yönetimi konusunda çok çalışıyor. Karşılama her ikisi için de bir zayıflık olabilir."

'Vargas-Egonu 'düellosu' her zaman büyüleyici'

"İki takım da son derece komplike ve güçlü. Her iki takım da ‘break phase’ti (Kırılma aşaması) çok güçlü ve her ikisinin de iki çok iyi rakibe sahip olduğu gerçeği: Vargas-Egonu ‘düellosu’ her zaman büyüleyici."

Rachele Sangiuliano, zayıf ve güçlü yönleri değerlendirdi

Kritik mücadele öncesi, Eurosport’un İtalya uzmanı, Dünya Şampiyonası altın madalyalı eski voleybolcu Rachele Sangiuliano, Türkiye-İtalya maçını Fanatik için değerlendirdi. İki takımı da zayıf ve güçlü yönleriyle şöyle değerlendirdi...

Türkiye-İtalya voleybol maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bugün South Paris Arena 1'de oynanacak ve saat 10.00’da başlayacak olan Türkiye-İtalya maçı TRT Spor'dan canlı yayınlanacak. Karşılaşma ile ilgili tüm detaylar haberimizde olacak.

2'de 2 yaptılar

Grupta Millilerimiz, Hollanda’yı 3-2, Dominik’i 3-1, İtalya ise Hollanda’yı 3-0 ve Dominik’i 3-1 yenmişti.

Filenin Sultanları liderlik maçında

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu’ndaki 3. maçında İtalya ile grup liderliği için karşılaşacak.

YORUM YAZ