Karar setinde kaybettik! Filenin Sultanları Milletler Lig'inde Çin'e 3-2 mağlup oldu

A Millî Kadın Voleybol Takımı, finallere kalmayı garantilediği FIVB Milletler Ligi’nin (VNL) 3’üncü haftasında Çin ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, 2-0 öne geçmesine rağmen Çin geriden gelerek maçı tie-break setine götürdü. Filenin Sultanları, karar setinde karşılaşmayı 3-2 kaybetti. Bu sonucun ardından Brezilya dünya sıralamasında ilk sıraya yükselirken Türkiye, ikinci sıraya düştü.

Karar setinde kaybettik! Filenin Sultanları Milletler Lig'inde Çin'e 3-2 mağlup oldu
KARAR SETİNDE KAYBETTİK!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, VNL 2024 Hong Kong Etabı 3. maçında Çin'e, 3-2 mağlup oldu. Bu sonuçla Filenin Sultanları birinciliği Brezilya'ya kaptırdı ve ikinci sıraya geriledi. 

SET SONUÇLARI

1. Set: Çin 21-25 Türkiye

2. Set: Çin 17-25 Türkiye

3. Set: Çin 25-21 Türkiye

4. Set: Çin 25-23 Türkiye

5. Set: Çin 15-13 Türkiye

DÖRDÜNCÜ SETİ DE KAYBEDİYORUZ: 23-25

Filenin Sultanları dördüncü seti 23-25 kaybetti, setlerde durum 2-2'ye geldi. Maçın sonucunu karar seti belirleyecek. 

Melissa Vargas maçta 25. sayısına ulaştı. Sahanın en skorer oyuncusu ondan sonra 16 sayı Li Yingying onu takip ediyor.

Aslı Kalaç'tan önce blok sayısı ardından ace!
Haberin Devamı
ÜÇÜNCÜ SETİ KAYBEDİYORUZ: 25-21

İlk 2 setteki üstün oyununu üçüncü sete yansıtamayan Filenin Sultanları seti 25-21 kaybetti. Setlerde durum: 2-1.

Aslı Kalaç'tan blok sanatı! 🔥
İKİNCİ SETİ DE HANDE BİTİRDİ: 25-17

İkinci seti de Hande Baladın ile noktalıyoruz ve setler 2-0 öne geçiyoruz: Türkiye 25-17 Çin

Haberin Devamı
Elif Şahin bunu hep yapıyor!

Elif Şahin çok hızlı düşündü ve uyguladı: 13-13

İLK SETİ KAZANIYORUZ!

🔴🔴 1.Set : Çin 20-25 Türkiye

Milli Kadın Voleybol Takımımız 2024 Kadınlar VNL Hong Kong Etabı'nın üçüncü maçında ev sahibi Çin ile oynadığı çekişmeli geçen maçın ilk setini skorla 25-20 kazandı.

Kaptan'dan müthiş bir blok!

Haberin Devamı
MAÇTAKİ İLK SAYI BİZİM!
MAÇ BAŞLADI

Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nin 3.haftasının 3.maçında ev sahibi Çin'le karşı karşıya geliyor. Ay-yıldız ekibin tek hedefi galibiyet.

İLK 6 BELLİ OLDU

Filenin Sultanları'nın Çin karşısındaki ilk 6'sı;

Elif - Vargas-Ebrar - Hande-Eda - Aslı-Gizem

Haberin Devamı
FİLENİN SULTANLARI SALONA GELDİ
Muhtemel rakip Japonya

Filenin Sultanları eğer bugün Çin maçını kazanırsa VNL'de çeyrek finalde Türkiye'nin rakibi büyük olasılıkla Japonya olacak. Türkiye ve Japonya VNL'deki ilk maçlarında karşılaşmış ve mücadele 3-2 Japonya üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

Eda Erdem Dündar: 'Buna pek takılmamamız gerekiyor!'

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar, Dominik Cumhuriyeti maçının ardından konuştu. Dünya sıralamasının baskı oluşturmaması gerektiğini belirten Eda Erdem Dündar, şunları söyledi: "Dünya bir numarasıyız ama sonuçta bu her an değişebilir. Şahsen ben bunun bize baskı oluşturmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü çok iyi takımlar var. Çok uzun oynanan bir turnuva, belki o gün yorgunsunuz kötü bir seyahat yaptınız, ya da sakatlarınız var, hastalıklarınız olabilir. Bu değişebilecek bir şey bence buna pek takılmamamız gerekiyor. Bunun bizim için çok önemli olduğunu düşünmüyorum."

Haberin Devamı
Santarelli'den Ebrar Karakurt açıklaması

FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 mağlup eden A Millî Kadın Voleybol Takımı'nda başantrenör Daniele Santarelli açıklamalarda bulundu.

'Bize zor anda yardım etti'

Ebrar Karakurt'un performansına parantez açan Daniele Santarelli şu ifadeleri kullandı: "Kötü bir ilk set oynadık. Sonra tamamen değiştik. Ebrar Karakurt bize zor bir anda yardım etti. Enerjisini bize getirdi, bize çok yardımcı oldu. Sonra daha iyi oynamaya başladık, tabii ki bazı oyuncuları değiştirdiler bu bize yardımcı oldu ama biz de tavrımızı değiştirdik. Bu önemliydi."

Filenin Sultanları zirvede!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nin 10'uncu maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1'le geçti. Filenin Sultanları bu galibiyetle zirvedeki yerini sağlama alırken, gözler dünya sıralamasına çevrildi.

Brezilya'ya 3.05 puan fark

Filenin Sultanları, Dominik Cumhuriyeti karşısında aldığı galibiyetin ardından dünya sıralamasında zirvedeki yerini korudu. Filenin Sultanları, puanını 392.17'ye yükseltti ve en yakın rakibi Brezilya'ya 3.05 puan fark attı.

Dominik Cumhuriyeti'ni devirdiler

Filenin Sultanları, iki gün önce Milletler Ligi 3. haftası ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Mücadelede 1-0 geriye düşen Filenin Sultanları geriden gelerek rakibini 3-1 yenmeyi başardı.

Filenin Sultanları 10'da 8 yaptı

Milletler Ligi’nin son şampiyonu Türkiye, geride kalan 10 karşılaşmada 8 galibiyet, 2 yenilgi aldı ve 24 puan topladı. 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri, 20-23 Haziran tarihlerinde Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenecek.

Filenin Sultanları'nın rakibi Çin

A Millî Kadın Voleybol Takımı, FIVB Voleybol Milletler Ligi'ndeki mücadelesine devam ediyor. Filenin Sultanları, bugün turnuvanın 11. maçında Çin Halk Cumhuriyeti ile karşılaşıyor.

Çin - Türkiye voleybol maçı ne zaman, hangi kanalda?

Filenin Sultanları, bugün Milletler Ligi 3. haftası üçüncü maçında Çin ile karşı karşıya gelecek. Saat 15.30'da başlayacak maç TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

YORUM YAZ