Kovulduğu iddia edilen Giovanni Guidetti için Sırbistan Voleybol Federasyonu’ndan açıklama!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda İtalya'ya 3-0 mağlup olan Sırbistan, Olimpiyat hayallerine veda etti. Maç sonrası 'federasyondan kimseyle görüşemeden sanırım bu benim son maçımdı' açıklamasını yapan başantrenör Giovanni Guidetti hakkında Sırbistan Voleybol Federasyonu'nundan açıklama geldi.

Kovulduğu iddia edilen Giovanni Guidetti için Sırbistan Voleybol Federasyonu’ndan açıklama!

2024 Paris Olimpiyatları’nda son çeyrek final karşılaşmasında İtalya ile Sırbistan karşı karşıya geldiği maçta 26-24, 25-20 ve 25-20 setler sonrası Sırbistan elendi. Sırpların, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı yedinci sırada tamamlaması ile gündem oldu.

Haberin Devamı

Maç sonrası yaptığı açıklamada 'Suçlayacak birine ihtiyacınız varsa beni alın çünkü takımım inanılmaz şeyler yaptılar.' ifadesini kullanan başantrenör sözlerine şöyle devam etti:

'SANIRIM BU BENİM SON MAÇIMDI'

"Sözleşmem bitti, tüm yaz boyunca federasyondan kişilerle sadece 3 dakika konuştum. Sanırım bu benim son maçımdı. Bilmiyorum. Tüm yaz sadece üç dakika. Biraz Whatsapp üzerinden ama yüz yüze - üç dakika. Yani ihtiyacım olan her şey vardı, program, profesyonel kadro... Ama iletişim, konuşma, planlama yoktu... Muhtemelen hepimiz bu madalyayı kazanmayı umuyorduk. Ve bu olmadı."

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Bu sözler sonrası görevine son verildiği iddia edilen Guidetti hakkında Sırbistan Voleybol Federasyonu'ndan açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

 “Sırbistan Voleybol Federasyonu bazı medya kuruluşlarında Sırp kadın milli takımına yeni bir teknik direktörün seçildiği ve Giovanni Guideti’nin görevden alındığı yönündeki yazıları yalanlıyor.

Her ciddi organizasyon gibi Sırbistan Voleybol Federasyonu da öncelikle bu yıl oynanan müsabakalarda kadın ve erkek A milli takımlarının sonuçlarını analiz edecek ve ardından mümkün olan en hızlı zaman diliminde Sırp voleybolunun geleceği ve gelişimi adına kararlar alacak ve bunlar hakkında kamuoyunu bilgilendirecektir.”

YORUM YAZ