İtalya'yı Olimpiyat şampiyon yaptı yine yaranamadı! Paola Egonu'ya ırkçı saldırı gündemi sarstı

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na voleybol branşında şampiyon İtalya oldu. İtalya'yı sırtlayan isim ise hiç kuşkusuz Paola Egonu'ydu. Kusursuza yakın bir performansla takımı sırtlayan oyunu, İtalya'yı şampiyonluğa taşısa da ülkesinde ırkçı saldırılara maruz kalıyor.

İtalya'yı Olimpiyat şampiyon yaptı yine yaranamadı! Paola Egonu'ya ırkçı saldırı gündemi sarstı

İtalya'nın aşırı sağcı Lig Partisi'nden Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili olan Roberto Vannacci, olimpiyat şampiyonu voleybolcu Paola Egonu için "bedensel özelliklerinin İtalyanların çoğundan farklı olduğunu" söylemesi tepki çekmişti.

Haberin Devamı

Vannacci "İtalyan voleybol takımının kazanmasından dolayı çok mutluyum ve tüm sporcuları, özellikle de çok yetenekli bir sporcu olan Paola Egonu'yu tebrik ediyorum. Onun İtalyanlığını asla sorgulamadım ancak bedensel özelliklerinin İtalyanların çoğunu temsil etmediğini tekrar belirtmek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler sonrası Egonu bir ırkçı saldırıya uğradı

Sokak sanatçısı Laika, Paris Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan ve turnuvanın MVP’si seçilen Paola Egonu için duvar resmi yapmıştı. Roma'daki bu duvar resmi kısa süre sonra tahrip edildi.

İtalyayı Olimpiyat şampiyon yaptı yine yaranamadı Paola Egonuya ırkçı saldırı gündemi sarstı



Çizimde Egonu'nun ten rengi boya ile kapatıldı ve yüzü boyandı. Ayrıca resimde Egonu'nun vurduğu ve üzerinde "Irkçılığa, nefrete, yabancı düşmanlığı ve cehalete son" yazan top da silindi.

YORUM YAZ