Filenin Efeleri'nde ilk zafer, bir rekor ve 4 puan!

Milletler Ligi (VNL) tarihinde ilk kez mücadele elen A Milli Erkek Voleybol Takımımız, 2. haftayı ilk zafer, 4 puan ve 1 rekorla tamamladı. Ligde kalma adına İran karşısında kritik bir galibiyet alan Filenin Efeleri dünkü kapanışta Almanya maçından 1 puanı çıkardı.

Filenin Efeleri'nde ilk zafer, bir rekor ve 4 puan!

Tarihinde ilk kez FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde (VNL) mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımımız ikinci haftayı 1 tarihi zafer, 1 rekor ve topladığı 4 puanla geride bıraktı. Filenin Efeleri, tarihinde ilk kez yer aldığı Milletler Ligi’nde küme düşmemek adına da önemli bir galibiyet aldı. Kaan Gürbüz’ün 34 sayıyla yıldızlaştığı maçta İran’ı 1-0 geriden gelerek 3-1 mağlup eden Ay-Yıldızlılar, 7. maçında, VNL tarihindeki ilk zaferine ulaştı, aynı zamanda son sırada bulunan rakibine de üstünlük sağlamış oldu.

Haberin Devamı

Milletler Ligi’nde set sayı rekoru kırıldı: 44-42

Filenin Efeleri, 2. haftanın kapanış maçında, dün Almanya’yla karşılaştı... Efe Mandıracı, Kaan Gürbüz ve Efe Bayram gibi isimlerin ön plana çıktığı maçta Türkiye ilk seti kaybetse de mücadeleci oyunu hiç bırakmadı... Bunun en güzel örneğini de rekorun kırıldığı ikinci sette yaşattı. Toplam 86 set sayısının üretildiği ikinci setin kazananı, sonuna kadar pes etmeyen Filenin Efeleri oldu. Millilerimiz bu bölümü 44-42 alarak durumu eşitledi: 1-1. Bu setle birlikte, Türkiye-Almanya maçında, Milletler Ligi’nin set sayısı rekoru da kırılmış oldu. Önceki rekor 41-43’lük set sayısıyla 2023’te oynanan Arjantin-ABD maçına aitti. Kalan bölümde maçı karar setine kadar taşımayı başarın Filenin Efeleri sonunu getiremedi. Ay-Yıldızlılar tie-break bölümünü 12-15 ve maçı da 3-2 kaybetti.

Haberin Devamı

Türkiye 15., İran ise son sırada

Her şeye rağmen Almanya maçından da 1 puan çıkarmayı başaran Filenin Efeleri böylece, Milletler Ligi’nde ikinci haftayı, tarihi bir zafer, bir rekor ve toplam 4 puanla tamamlamış oldu. Milletler Ligi’nde ilk puanını, 1. haftada 3-2 kaybettiği Hollanda maçında alan Ay-Yıldızlılar, bu sonuçla 8 maçta 1 galibiyet ve 5 puanla 15. sırada yer aldı. FIVB Challenger Kupası’na düşecek son sıradaki takım olan İran’la Türkiye arasında 1 galibiyet ve 3 puan fark bulunuyor. Milletler Ligi aynı zamanda Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota alacak son 5 takımı da belirleyecek. Erkeklerde şimdiye kadar; Fransa, Almanya, Brezilya, ABD, Japonya, Polonya ve Kanada kota almıştı.

 

YORUM YAZ