Fenerbahçe'de geleceğin Eda Erdem'i Liza Safronova'dan transfer itirafı: Bildiğimiz Fenerbahçe mi?

Fenerbahçe Medicana'nın yeni transferi 18 yaşındaki Liza Safronova, milli takımdaki kazandığı şampiyonluk, Fenerbahçe'deki süreci, Eda Erdem ve Melissa Vargas hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Sarı Lacivertliler'e transfer sürecini de aktaran genç voleybolcunun ilk teklif geldiğindeki reaksiyonu üzerine söylediği sözler dikkat çekti.

Fenerbahçe'de geleceğin Eda Erdem'i Liza Safronova'dan transfer itirafı: Bildiğimiz Fenerbahçe mi?

Fenerbahçe Medicana'nın yeni transferi 18 yaşındaki Liza Safronova, önemli açıklamalarda bulundu. Liza, milli takımdaki kazandığı şampiyonluk, Fenerbahçe'ye transferi ve Eda Erdem hakkında konuştu.

Haberin Devamı

'DIŞARIDA BENİ TANIYORLAR'

Fenerbahçe'ye geldikten sonra hayatında ne değişti? 

"Evim zaten Fenerbahçe'ye çok yakın. Ekmek için fırına gidiyorum 'Merhabalar Liza hanım' diyorlar şaşırıyorum. Sonuçta büyük bir camiaya giriş yaptım. Hem saha içinde hem saha dışında Fenerbahçe'yi umarım en iyi şekilde temsil edeceğim."

'KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ'

U20 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda 'En iyi smaçör' ödülünü kazandın. Ne hissediyorsun?

"Geçen sene biz dünya ikincisi olduk. Sonuçta dünya finalistiyiz diye konuşuyorduk. Bizim milli takımda herkes birbirini çok seviyor, çok iyi anlaşıyor. ABD'ye karşı 2-0'dan 3-2 finalde kaybettiğimiz için çok üzüldük. Dilay'lar ile konuşuyorduk daha önce Meksika'da ABD'ye yine yenilmişler 2-0'dan geri dönmüşler. Ben de diyordum '2-0'dan sonra nasıl set alamazsın' diye. Sonra korktuğum başıma geldi. ABD'ye maç verdik. Ne oldu hiç hatırlamıyorum."

Haberin Devamı

Fenerbahçede geleceğin Eda Erdemi Liza Safronovadan transfer itirafı: Bildiğimiz Fenerbahçe mi

'AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNDAN BAŞKA SEÇENEK YOKTU'

"Birinci olmaya bu kadar yakınken, 1 set kalmışken biz nasıl İkinci olduk diye konuşuyorduk. Çok hak ediyorduk. Sonrasında bu sezonki milli takım için herkes odaklandı. Motivasyon burasıydı. 'Biz bu sene Avrupa Şampiyonu olacağız' bundan başka seçenek yoktu bizim için. Bu sene başladı önce Balkan Şampiyonasın birinci olduk. Orada Sırbistan'ı yendik. Hayatımızda iki kez Sırbistan'ı yenebildik."

'BİZ TÜRKİYE'YİZ, DÜNYA FİNALİSTİYİZ'

"Normalde onların bize karşı psikolojik üstünlüğü olması lazımdı. Biz o maça o kadar rahat çıktık ki 'Biz Türkiye'yiz, dünya finalistiyiz, Sırbistan orada 17 olmuş, Pardon!' olduk. Yenip Balkan Şampiyonu olduk. Avrupa Şampiyonası'nda grubumuzda kolay diyebileceğimiz hiçbir takım yoktu. 10 gün boyunca tamamen odaktık. Bizim tek eğlencemiz otel dışındaki parktı. Kimse konsantrasyonu dağıtmak istemedi. İtalya'yı finalde yendik. Duygulandık. Ben U16'dan beri oynuyorum ilk şampiyonluğum oldu. Sürekli iki, iki, iki oluyorduk. Sonunda istediğimize ulaştık."

FENERBAHÇE'YE TRANSFER SÜRECİ

Fenerbahçe'den ilk teklif aldığında ne hissettin?

"Oturuyordum, kendim 'Aşkım' vardı. Annem aradı. 'Liza böyle böyle teklifler var' dedi. İki takım söyledi, sonra Fenerbahçe dedi. Ben 'Ne, bildiğimiz Fenerbahçe?' dedim. Fenerbahçe - Vakıfbank serisinin olduğu maçlara sürekli gidiyorduk. Benim bağırmaktan canım çıkıyordu. Maç izlerken çok içindeyim olayın. Oynamasam bile bağırırım ben sürekli. O yüzden çok heyecanlı geçti."

Haberin Devamı

"Çok mutlu oldum ama bir yanda tedirginlik vardı. Büyük bir camia nasıl karşılanırım? diye. Bana o kadar güzle davranıyorlar ki... Yardım ediyorlar, dışardaki hayatımda sorunlarım çözülüyor. Üniversiteye gitmem lazım dersim 8'de antrenmanım 9'da. Ben diyorum 11'de idmanımı yapsam olur mu? Onlar da 'biz konuşuruz, biz yaparız' diyorlar."

Fenerbahçede geleceğin Eda Erdemi Liza Safronovadan transfer itirafı: Bildiğimiz Fenerbahçe mi

'EDA, GİZEM ABLA, VARGAS HEPSİ YARDIM EDİYOR'

"Tüm samimiyetimle söylüyorum Eda abla, Meliha, Gizem, Aslı abla, Vargas hepsi yardım ediyor. Hani zorbalama olur ya, küçükler için. Hiç yok. Ana Cristina yeri geldiğinde çok iyi arkadaşım oluyor yer geliyor ablam gibi. Malzeme taşıyacağım geliyor bana 'Ben onu taşırım sen bırak, geçen sene küçüktüm biliyorum' diyor."

Haberin Devamı

'İDMANDA KARŞINDA EDA ABLA, VARGAS VAR'

Antrenmanda karşı takımda Eda Erdem, Vargas var. Senin gelişiminde nasıl bir rol oynuyor?

"Eda abla ile konuşmak bile insanı geliştiriyor. Antrenmanda bir atak yapacaksın karşında Vargas ve Eda abla var. Böyle bakıyorsun Allah'a emanet vuruyorsun. Antrenmandan zevk alıyorum. Kendimi geliştirmek için her antrenmana yüzde 100 konsantrasyonla çıkıyorum. Ayrı motivasyona gerek yok, Eda abla ile göz göze geliyorum. 'Tamam ben buradayım' diyorum. Umarım gelişip süre bulurum."

"Şu anda yaşamayı seven bir insanım. Bu antrenman benim için bugünkü hedef. Burayı yüzde 100 ile bitireyim, yarını sonra düşünürüm. Fenerbahçe geçen sene sadece bir kupa alamadı. Bu sene bütün kupaları getiririz Fenerbahçe'ye."

Fenerbahçede geleceğin Eda Erdemi Liza Safronovadan transfer itirafı: Bildiğimiz Fenerbahçe mi

ANNEM İLE İDDİAYA GİRDİK

Anne ve babanın sporcu geçmiş var. Senin üzerinde nasıl etkisi var, handikap mı avantaj mı?

"Durumdan duruma değişiyor. Annemle biz iddiaya girmiştik Avrupa Şampiyonluğu için. Onun dünya ve Avrupa ikinciliği vardı. Ve n iyi ödülünü almıştı. Bana tutturdu 'Geçebilecek misin beni?' diye. Şampiyon olduk ilk dediğim 'Ne oldu? Altın madalyamı görüyor musun"

Haberin Devamı

Kariyerinde unutamadığın maç?

"Geçen sene Kore maçı var. Bu sene Avrupa'daki her maç. Şampiyonluğa giden yol hepsi var aklımda. Buradaki ilk maçım unutmadığım maç olur."

TARAFTARA MESAJ

"Avrupa'da beni destekledikleri için onlara çok teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'ye gelişime kadar desteklediler. Antrenmanımıza geldiler. Baklava getirmişler. Umarım biz de onları çok mutlu ederiz."

Fenerbahçede geleceğin Eda Erdemi Liza Safronovadan transfer itirafı: Bildiğimiz Fenerbahçe mi

YORUM YAZ