Efeler Ligi'nden çekilme kararı almıştı! Arkas Spor, Avrupa'da üst üste 20. sezonuna çıkıyor

Balkan Kupası'nda birinciliğe ulaşarak CEV Challenge Kupası'nda mücadele etme hakkı kazanan Arkas Spor, CEV Challenge Kupası 32'li Finaller Turu ilk maçında yarın evinde Finlandiya temsilcisi Akaa Volley ile karşı karşıya gelecek.

Efeler Ligi'nden çekilme kararı almıştı! Arkas Spor, Avrupa'da üst üste 20. sezonuna çıkıyor

Türk erkek voleybolunda 2009'da Challenge Kupası'nı kazanarak bir ilki başaran Arkas Spor, Balkan Kupası'nda birinciliğe ulaşarak üst üste 20. kez Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Daha önce Şampiyonlar Ligi'nde 9, CEV Kupası'nda 7, Challenge Kupası'nda 2 ve Top Teams Kupası'nda 1 kez yer alan İzmir temsilcisi, Avrupa kupalarında çıktığı 135 maçta 72 galibiyet ve 63 yenilgi yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nde 2012'de Dörtlü Final'e yükselen ve bunu başaran ilk erkek Türk takımı olan Arkas Spor, geçen sezon ligi istediği yerde bitiremediği için Balkan Kupası'nda mücadele etme hakkı elde etti.

CEV Challenge Kupası'nın ilk turunda Finlandiya'nın AKAA takımıyla eşleşen Arkas Spor, ilk maçını yarın İzmir'de, rövanş karşılaşmasını ise 15 Ekim Salı günü Finlandiya'da oynayacak.

EFELER LİGİ'NDEN ÇEKİLECEK

Öte yandan kulüpten önceki gün yapılan açıklamaya göre Arkas Spor, gelecek sezondan itibaren yıllardır kesintisiz mücadele ederek 4 kez şampiyonluk yaşadığı Efeler Ligi'nden çekilme kararı aldı.

YORUM YAZ