Balkan Kupası'nda şampiyon Galatasaray!

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, 2024 Balkan Kupası'ndaki üçüncü maçında Yunanistan ekibi PAOK'u 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı ve CEV Challenge Kupası’na gitmeye hak kazandı.

Balkan Kupası'nda şampiyon Galatasaray!

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, 2024 Balkan Kupası'ndaki son müsabakasında PAOK ile karşı karşıya geldi. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'ndaki mücadeleyi Galatasaray Daikin, 25-17, 25-21 ve 25-20'lik setlerle 3-0 kazanarak 3'te 3 yaptı ve şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Balkan Kupasında şampiyon Galatasaray

En skorer Alexia Carutasu

Maçın en skorer ismi ise 16 sayı ile Galatasaray Daikin'in yıldız oyuncusu Alexia Carutasu oldu. Galatasaray, Balkan Kupası maçlarının ilk iki gününde oynadığı mücadelelerde Bosna Hersek’ten ZOK Igman ve Kosova’dan KV Drita takımını 3-0 mağlup etmişti.

CEV Challenge Kupası bileti

Organizasyonda 2023'ün ardından ikinci kez şampiyonluk ipini göğüsleyen sarı-kırmızılı ekip, CEV Challenge Kupası bileti aldı. Galatasaray, Avrupa voleybolunun kulüpler düzeyindeki 3 numaralı organizasyonunun ilk turunda AO Thiras (Yunanistan) ile mücadele edecek.

Kupa seremonisi düzenlendi

2024 Balkan Kupası'nda Yunanistan ekibi PAOK'u 3-0 yenerek 3'te 3 yapan ve şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı'na kupası verildi. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından kupa seremonisi düzenlendi.

Haberin Devamı

Balkan Kupasında şampiyon Galatasaray

Kutlama taraftarla birlikte

Sarı-kırmızılı voleybolculara şampiyonluk madalyalarının takdim edilmesinin ardından Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Saruhan Cibara, Balkan Kupası'nı kaptan İlkin Aydın'a verdi. İlkin'in kupayı havaya kaldırmasının ardından sarı-kırmızılı oyuncular büyük sevinç yaşadı. Galatasaray Daikin'in oyuncuları ve teknik ekibi, Balkan Kupası şampiyonluğunu tribünlerdeki taraftarıyla kutladı.

Mehmet Saruhan Cibara: Eski, özlediğimiz Galatasaray'a ulaşacağız

Mehmet Saruhan Cibara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon iyi bir takım kurduklarını belirterek "Türkiye'nin en genç ve başarılı oyuncuları, milli takıma uzun seneler hizmet verecek pırıl pırıl gençler bizde. Onların da uyumu ve performansları bize gelecek için çok daha umut veriyor. Bu sezondan itibaren eski, özlediğimiz Galatasaray'a ulaşacağız. Hedef CEV Challenge Kupası'nda da şampiyonluk." ifadelerini kullandı.

Balkan Kupasında şampiyon Galatasaray

Yasemin Güveli: İnanılmaz heyecanlıyım

Sarı-kırmızılı voleybolcu Yasemin Güveli ise şampiyonluk dolayısıyla çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Böyle bir camiaya transfer olduğum için inanılmaz heyecanlıyım. İlk turnuvamızdan başarıyla çıkmak da mutluluk verici. Umarım aynı başarıyı CEV Challenge Kupası'nda da göstereceğiz." diye konuştu.

 

YORUM YAZ