Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan 'istifa' çağrılarına yanıt!

Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçında St. Gallen'e penaltılar sonucunda mağlup olarak Avrupa macerasını sonlandıran Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası yükselen istifa seslerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Trabzonspor, Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçında St. Gallen'e penaltılarda mağlup olarak Avrupa macerasını sonlandırdı. Mücadelenin ardından Bordo-Mavililer'in teknik direktörü Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Hem bu maçı hem de eşleşmenin genelini değerlendiren Avcı, "Öncelikle bugünkü oyunun bir değerlendirmesini yapalım. Sonra iki maçlık bütününü anlatalım. Bugün; oyun, ilk yarısı itibariyle baskıları çok iyi yaptığımız zamanlar da vardı, yapamadığımız zamanlar da vardı. Baskı yapıp topu kaptıklarımızda biraz böyle coşku, biraz erken bitirme duygusu... Top kayıplarımız o anlamda biraz fazla oldu. Rakibi de o oyuna ortak ettik. Taçtan çıkardığımız bir pozisyonda da rakip öne geçti ama ikinci yarı ve uzatma bölümü dahil bugün belki her şeyi deneyen bir takım vardı sahanın içinde. Pozisyonlar var, direkten dönen var, final pası var, sonuçlandıramama gibi bir durum var. İki maçın aslında bütününe baktığında ilk maçta da bitebilirdi. Bugün maçın ikinci yarısı ve uzatmalarında da sonucu cebimize alabilirdik. Bu oyun böyle. Çok üzgünüz. Oyuncular da çok üzgün. Bizim için Konferans Ligi hakikaten önemli bir hedefti. Hem kulüp adına hem de bize eşik atlatacaktı. Onun için bugün hakikaten oyuncular da içeride çok üzgün. Futbolun içinde penaltılarla olan süreci kaybettik ama oyunda iki maçın bütününe baktığında bunu hak edecek bütünü de oluşturmadık aslında. Sayısız ilk maçta da fırsat var, ikinci maçın ikinci yarısı ve uzatmalarında da fırsat var, sonuçlandıramama var. Bu oyun, bazen yapamazsan cezalandırabiliyor. Bugün bu defter kapandı. Üzgünüz, taraftardan özür diliyoruz ama hayat. Üç gün sonra bir maç daha var. Üzüntüsü devam edecek ama toparlanıp ligdeki müsabakaya en iyi şekilde hazırlanıp milli takım arasını en iyi şekilde değerlendirmek gerekecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maç sonu tribünlerden yükselen 'istifa' seslerine ilişkin görüşlerini de paylaşan Abdullah Avcı, "Taraftarın duygusunu anlayabiliyorum. Şimdi sıcak sıcak herkesin yoğun bir duygu yaşadığı durumda bununla ilgili çok deneyimli bir teknik direktörüm. Bununla ilgili bir yorum yapmanın çok doğru olmayacağını düşünüyorum. Bu takım, iyi bir takım olacak. Ben, bu konuda iddialıyım. Bu iki maçın durumu da yavaş yavaş bunu oluşturuyor zaten. Sonuçlandırmayla ilgili sıkıntımız var. Yoksa oyun, her seferinde daha iyi gidiyor. Üzgünüz, rakibi tebrik ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Soyunma odasındaki duruma ilişkin soruya ise deneyimli çalıştırıcı, "Sizinle konuştuğumu... Ben; çok öyle orada farklı, burada farklı konuşan birisi değilim. Herkes üzgün, biz de üzgünüz. Bunun üzüntüsünü yaşayacaklar ama pazar günü bir maç daha var. Lig devam ediyor. Ligde daha biz bir maç oynadık. Onun için bir an evvel toparlanacağız. Aynı duyguları paylaştım. Onlar da üzgünler. Toparlanmamız gerekiyor" yanıtını verdi.

YORUM YAZ