Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez, Gürcistan maçını örnek gösterdi

A Milli Takımımız yarın EURO 2024'te 2. maçına Portekiz karşısında çıkacak. Zorlu mücadele öncesi Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, Gürcistan maçını örnek göstererek Milli Takımımız için övgü dolu sözler kullandı.

Portekiz, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında yarın TSİ 19.00'da BVB Stadyumu'nda Türkiye ile karşı karşıya gelecek. Bu müsabaka Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Martinez, öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

MONTELLA ÇOK İYİ BİR SİSTEM KURDU'

Türkiye'nin çok zorlu bir rakip olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Martinez, “Çekya maçı plan içerisinde değildi. Bu kadar geriye çekileceklerini beklemiyordum. Önemli olan bizim nasıl oynamamız gerektiğiydi. Biz saha içi kontrolü ele aldık. Topu tutma süresini hesapladık. Ancak Türkiye çok daha farklı. Bir gençlik devrimine gitmiş, çok koşan ve mücadele eden bir takım. Hakan Çalhanoğlu gibi farklı karaktere sahip deneyimli bir oyuncuya da sahipler. Montella gerçekten çok iyi bir sistem kurup, bu oyuncuları da saha içi organizasyonları için hazırlamış” ifadelerini kullandı.

'GÜRCİSTAN MAÇINDA NE KADAR GÜÇLÜ OLDUKLARINI GÖSTERDİLER'

Türkiye'nin, BVB Stadyumu'nda Gürcistan ile oynadığı karşılaşmada Türk futbolseverlerin çok iyi bir atmosfer oluşturduklarına da dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, “Türkiye kompakt oynayacaktır. Çok zeki olmamız lazım. Maçı dengede tutmamız gerekiyor. Gürcistan maçında ne kadar gülü oldukların gösterdiler. Ama bir eksiklerini iyi analiz ettik; savunmaya çok fazla önem vermediklerini, hep hücum düşündüklerini ve bunu çok iyi yaptıklarını gördük. Saha içi organizasyonları görünce çok zor bir maç olacağını biliyoruz” cümlelerine yer verdi.

YORUM YAZ