Okan Buruk: Böyle sonuçlara alışık değiliz

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 5-2 mağlup oldukları Fortuna Düsseldorf maçı sonrası Damla Uğurtürk ve Serhan Türk'ün sorularını yanıtladı.

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, 5-2 mağlup oldukları Fortuna Düsseldorf maçı sonrası Damla Uğurtürk ve Serhan Türk'ün sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

“Tabii ki istediğimiz bir sonuç olmadı. Böyle sonuçlara alışık değiliz. O yüzden bir yandan üzülüyoruz ama bir yandan da sakatlıksız kapattık. Benim için önemli bir şey bu; çünkü yüksek şiddette antrenmanlar yapıyoruz. Bu sabah da yine yüksek şiddette bir antrenman yaptık. Bu tür maçları aslında bir antrenman olarak görüyoruz; ama bir yandan da oyun içerisinde kendi oyunumuzu oturtmaya çalışıyoruz. Burada da oyuncularımızı hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Bazı mevkilerde tabii ki eksiklerimiz var. Özellikle stoper mevkisinde. Bütün stoperlerimizin milli takımda olması, burada farklı alternatiflere bizi itiyor.”

“İlk yarı daha bizim istediğimiz gibiydi; ama ikinci yarı belli bölümden sonra yorgunlukla birlikte rakip daha etkili oldu. Rakip bize göre çok daha diri, çok daha gençti ve bize göre daha erken başladılar. Onların dördüncü, beşinci maçı. Onun için ikinci yarı net bir şekilde ortaya koydular. Bize yakışmayacak bir sonuç. Üzüldük. Bunlar bizim için hazırlık maçı. Hazır olmaya çalışıyoruz. Sezona başlamaya çalışıyoruz. Daha çok erken. Bugün baktığımızda 12 gündür antrenman yapıyoruz. O yüzden hafta geçtikçe, oyuncularımız döndükçe daha iyi olacağız.”

Haberin Devamı

“İKİNCİ KAMP DAHA ÖNEMLİ”

“İkinci kamp tabii ki bizim için daha önemli. Milli oyuncularımız geri dönüyor. Nelsson antrenmanlara başladı. Sadece Metehan bizim için orijinal stoper. Orada Berkan'ı oynatıyoruz. Bir maç Eyüp'ü çektik, bir maç önce Kerem Demirbay'ı çektik. O yüzden orijinal stoper bu anlamda arıyoruz. Tabii ki de Victor belki bir sonraki maçta olabilir. Millier dönecek. Transferlerde bu anlamda çok emek veriyoruz ve en kısa zamanda transferlerimiz de yetişecek. Bir sonraki kampta tabii ki hedefimiz en azından bir transferimizi oraya yetiştirmek. İnşallah iki transfer de oraya yetişirİ ama hep söylüyorum yani bir yandan da sabırlı olmamız gerekiyor. Teknik adam tabii ki en kısa zamanda gelmesini ister ama burada büyük bir çaba sarf ediliyor. Bu çaba sonunda da en kısa zamanda o transferlerin bize geleceğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

“Çok yüksek, şiddetli antrenmanlar yapıyoruz. Bu tür maçları oyuncu performansı için değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz. Süper Kupa maçı bizim için asıl ilk önemli hedef. Bizim için değerli maç. Süper Kupa maçında net bir şekilde oyuncularımızı hazır halde göreceğiz. O yüzden bu tür maçlar aslında bir yükleme oluyor. Oyuncularımızla ilgili karar vermek için Beşiktaş maçında net bir şekilde ortaya çıkacak.”

“KANATTA YETERLİ OYUNCUMUZ VAR”

“Bizde forma her zaman aslanın ağzında. 22 tane hep iyi oyuncu oluyoruz. Yine önemli transferler yapacağız. Oğuz Aydın'la ilgili de çok fazla şey konuşuluyor. Şu an bizim elimizde yaklaşık 7-8 tane kanat oyuncusu var ve burası sayımızın en yüksek olduğu yer. Oraya bir transfer daha yapmak bizim için gerçekten bu anlamda çok mantıklı bir şey değildi. Üç tane kanat oyuncumuz milli takımlı. Yani milli olmuş üç oyuncumuz var. Kamptakilere de saydığımızda elimizdeki oyuncular yaklaşık 7-8 tane kanat oyuncumuz. Burada bir oyuncu da oynatma şansınız yok. Bizim için elimizdeki oyuncuları değerlendirmek çok önemli. O mevkilerde oyuncu azaltmaya çalışacağız. O sayıyla çıkamayız. Biliyorsunuz Zaniolo orada vardı ve ayrıldı.”

Haberin Devamı

“YAZIN FARKLI BAŞLARIZ , MAYISLARI FARKLI BİTİRİRİZ”

“12 yabancıya adapte olmaya çalışacağız. Şu andaki sayımız fazla. Gelecek yabancı oyuncular var. En az iki tane. Devamında da hep söylüyorum burada elimizdeki kadro genişliğini azalttıktan sonra yine başka mevkilere de belki takviyeler yapacağız. Transfer çok uzun bir süre. Burada en iyi şekilde transfer değerlendirmeye çalışacağız. 12 de herhalde resmi maçlara yaklaşırken daha net bir şekilde ortaya çıkacak.”

“Taraftarlarımız bana güveniyorlar, takımımıza güveniyorlar, hepimize güveniyorlar. Biz Galatasaray camiası yazın farklı başlarız; ama mayısları farklı bitiririz. O yüzden yani yine mayısların bizim olduğu bir sezon olacak inşallah.”

“ICARDI’Yİ İKİNCİ KAMPTA OYNATACAĞIZ”

“Icardi'yi bu kamp için tabii ki hazırlıyoruz. Fiziksel olarak onu hazırlıyoruz. Daha hazır geldi; ama son maçta da süre vermeyi düşünmüyoruz. Aslında bir sonraki kampta ona süre verip daha çok maç içersinde olmasını sağlayacağız. İyi durumda. İyi çalışıyor. Bu sene ilk defa bizimle beraber kamp yapıyor. Diğer arkadaşları gibi iyi çalışıyor, hazırlanıyor. Onun enerjisi, takıma vereceği pozitif katkı çok önemli. En kısa zamanda o da takımla birlikte olacak ve hazır hale geliyor. Çok çalışıyor, istiyor ve hep söylüyorum Galatasaray taraftarını çok seviyor. Bizler tabii Galatasaray’ın altyapısından yetişmiş bir insan olarak, benimki belki normal ama o iki senedir burada. Üçüncü seneye başlıyor. Onun sevgisi, sevdası da gerçekten çok önemli, çok değerli. O yüzden hepimizin yine takımımızın yanında olup takımımıza destek olması lazım. Biz hep şampiyonlukları taraftarımızla birlikte yaşadık. Güçlü olduk. Beraber olduk. Beraber güçlü olduk. O yüzden yeni bir sezon başlıyor. Bizim en büyük destegimiz yine taraftarımız olacak ve güçlü bir şekilde başlayacağız. Hiç merak etmesinler.”

YORUM YAZ