Montella, Gürcistan galibiyeti sonrası konuştu: İlk hedefimiz tutu geçmek

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu

İlk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyleyen Vincenzo Montella, "İlk defa Avrupa Şampiyonası gruplarına galibiyetle başlıyoruz. Gerçekten güzel ve sevindirici. İlk hedefimiz turu geçmek. Sonra adım adım ilerlemek. Bizim takımımız son dönemlerde birçok ilklere imza attı. Hırvatistan’daki galibiyetimiz, Almanya’daki 72 yıl sonraki galibiyetimizi hatırlayalım. Bunlar böyle adım adım ilerlediğimizde başarabileceğimiz şeyler. Ama ilk hedefimiz turu geçmek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“EN BÜYÜK DİLEĞİM PORTEKİZ’E KARŞI GALİBİYET ALMAK”

Portekiz’e karşı galibiyet almak istediklerini aktaran Montella, "Portekiz’e karşı resmi maçta galibiyetimiz yok. En büyük dileğim resmi maçta Portekiz’e karşı galibiyet almak. Bugünü kutladık, yarından itibaren maça konsantre olacağız. Fiziksel ve zihinsel enerjimizi toplayıp, maça hazırlanacağız" dedi.

“NE KADAR BÜYÜK BİR FUTBOLCU OLDUĞUNU TEKRAR GÖSTERDİ”

Vincenzo Montella, Hakan Çalhanoğlu’nun performansıyla ilgili ise, "Bu sezon bunu birçok kez bunu gösterdi. İnanılmaz bir futbolcuya sahibiz. Bizim takımımız forvetsiz oynuyor diye söyleniyor. Ama çok ofansif bir takıma sahip olduğumuzu da kimse unutmasın. Kanatlarımız, beklerimiz çok ofansif oyuncular. Bunların içinde kaptanımız Hakan Çalhanoğlu’nun iki stoper varken bu kadar iyi defansif performans göstermesi beklediğimiz bir şeydi ama bu kadar da iyi olmayacağını, açıkçası zorlanacağını düşünüyorduk. Inter’de arkasında 3 stoper oynuyor. Burada ne kadar büyük oyuncu olduğunu tekrar tekrar bize gösterdi" sözlerini sarf etti.

YORUM YAZ