İlhan Palut: Kötü gidişe son verip ayağa kalkacağız

Süper Lig’in 6'ncı haftasında Çaykur Rizespor, sahasında konuk ettiği Samsunspor’a 1-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İlhan Palut ''Kötü gidişe son verip ayağa kalkacağız'' dedi

Karşılaşmayı değerlendiren Çaykur Rizespor Teknik direktörü İlhan Palut, “İyi ve agresif bir oyundu. Hem iyi bir sonuçla ayrılıp 3 almak hem de yıpranan özgüvenimizi tekrar toparlamak için bir fırsat olarak gördüğümüz bir maçtı. Aslında Kasımpaşa maçına benzer bir oyun birçok girişimi olan ama bunu tehlikeli atağa, net gol pozisyonuna çevirmekte zorlanan bir Rizespor takımı vardı. Özellikle golden sonra iyice defansta kalabalıklaşan ve kontratak arayan bir rakip. Yine aslında maçın geneline baktığımız zaman rakibin üstün oynamadığı. Her ne kadar istediğimiz kadar iyi oynamasak da kaybetmeyi hak etmediğimiz bir oyunda yine mağlup olduk. Tabii yıpratıcı oluyor. Bir yerden tekrar ayağa kalkmalıyız. Her şeyden önce skor almalıyız. Her ne kadar ligin çok başındaysak da sadece altı maç geçti ama yani olabilecek en kötü başlangıçlardan biri oldu. Tekrar söylüyorum buna bir yerde son verip ayağa kalkacağız. Başka da bir düşüncemiz yok. Bu işi düzeltiriz “dedi.

Haberin Devamı

‘GHEZZAL TAM HAZIR DEĞİL’

Oyuncu değişiklikleri ile ilgili soruyu cevap veren Palut, “Ghezzal için maksimum 20 dakikalık plan yapmıştık. Ondan fazla her dakika onun için risk olacaktı. Hani bir on dakika fazla oynatalım diye belki bir ay olmayabilirdi. Çünkü Ghezzal tam hazır değil. Bir kalitesi var ama biliyorsunuz süreç dakikalar uzadıkça oyuncular için yük daha fazla oluyor. Onun için bizim onunla da konuştuk. Yirmi dakika maksimum bir süreyi öngördük. Diğer konuda Vensa için bu benim tercihim Ali Sowe ile başlamak istedim. Onu sonradan kullanmak istedim. Bu tamamen benim maç için stratejik tercihim. Sorunu yok onun” diye konuştu.

YORUM YAZ