Hakan Çalhanoğlu eleştirilere cevap verirken duygusal anlar yaşadı!

EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı'nda kaptan Hakan Çalhanoğlu düzenlenen basın toplantısında eleştirilere cevap verirken duygusal anlar yaşadı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında dün akşam BVB Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Portekiz'e 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı'nda kaptan Hakan Çalhanoğlu düzenlenen basın toplantısında eleştirilere cevap verirken duygusal anlar yaşadı.

“İnşallah grup etabını geçeceğiz”
Portekiz müsabakasını değerlendirerek sözlerine başlayan Hakan Çalhanoğlu, “Burada beraber başladık, beraber bitireceğiz. Dünkü maçtan sonra her şey daha zor oluyor. Ama dünyanın sonu değil. Bizlerin baştan beri gruptan çıkma hedefimiz vardı. Hala da bu hedefimiz var. İstediğimiz sonucu alamadık. Her şey bitmedi. Önümüzde Çekya maçı var. Galibiyet ya da beraberlik yetiyor. Bizim takım buna inanıyor. Maçta istemediğimiz şeyler, şansızlıklar oldu. Futbolda olan şeyler. Futbolda hem kazanıyor hem de kaybediyorsun. Önemli olan takımın hala inanması. Biz dünkü maçı konuştuk sonrasında. Önümüze bakacağız ki bakmak zorundayız. Fazla günümüz yok. Çekya maçına odaklanıp, inşallah grup etabını geçeceğiz” cümlelerine yer verdi.

Haberin Devamı


‘Kulüp takımında gösterdiği performansla milli takımda gösterdiği performans aynı değil şeklinde eleştiriler alıyorsun. Bu seni nasıl etkiliyor?' sorusunu Hakan Çalhanoğlu, “Futbolda olan şeyler bunlar. İster istemez eleştiriler gelecek. Ben performansımdan memnunum. Orada yaptıklarımı burada da yapıyorum. Hocanın isteklerini karşılamaya çalışıyorum. Konu aslında ben değilim, milli takım. Biz burada ay-yıldız için savaşıyor, gayret gösteriyor, çabalıyoruz. En çok eleştiriyi ben alıyorum. Ben bunları dinlemiyorum, dinlemiş olsam buralara kadar gelemezdim. Milli takıma konsantreyim. Kendime iyi bakıyorum. İstatistiklere girmek istemiyorum. Bir tarafta milli takım analiz yaparken bir taraftan da Inter analizi yapıyor. Sahada çok koşan, mücadele eden ama istediği sonuçlara alamayan bir Hakan var. İnsan bazen ister istemez duygusal oluyor. Ben her zaman takım arkadaşlarımın iyi olmasını istiyorum. Hocanın kararı oynatır, oynatmaz. Oynarsam mücadelemi veririm, oynamazsam da takım için buradayım. Eleştiri her zaman olacak. Türkiye'de gelen eleştiri ile Almanya ya İtalya'da karşılaşmadım. Ben 30 yaşına kolay kolay gelmedim. Hep kendime bakarak, iyi beslenerek performansımı en iyi şekilde sergilemeye çalıştım ve çaba gösterdim” diye cevaplandırdı.

YORUM YAZ